Hadad ne-a vorbit și despre cum a-nceput aventura sa în lumea chefilor-patroni de restaurante, despre planul îndrăzneț pe care speră să-l poată pună în aplicare la un moment dat și despre echipa pe mâna căreia își lasă afacerea când e ocupat cu celălalt “job” al său, de vedetă TV.

Libertatea: Ce vârstă aveați în momentul în care “bucătăreala” a devenit un business? 

Joseph Hadad: Am devenit proprietar de restaurant mai târziu decât ar fi trebuit, însă fiecare etapă profesională m-a ajutat să ajung unde sunt astăzi. Gastronomia nu este nici acum un business pentru mine, de business se ocupă echipa mea, eu sunt cu creația și echipa. Primul meu restaurant l-am deschis în 2013, este vorba despre restaurantul fine dining. În 2012, când am descoperit casa de peste 100 de ani cu grădină și mansardă, m-am îndrăgostit pe loc. Iar de acolo până la deschiderea din aprilie 2013, totul a fost ca o poveste derulată pe repede înainte. Investiția inițială a fost mult mai mare decât îmi calculasem.

Chef Joseph Hadad îi predă ștafeta culinară fiicei sale. “Daniela are un talent aparte la gătit”
Joseph Hadad este unul dintre cei mai apreciați chefi din România

După două restaurante, vrea un minihotel

– În câți ani ați reușit să amortizați investiția făcută?

– Patru, însă un restaurant fine dining necesită investiții constante și susținute. În România, restaurantele cu acest specific nu fac profit, sunt mai mult de imagine, sunt un fel de declarație de artă culinară și loc de suflet pentru bucătar.

– În prezent câte localuri dețineți? Parcă aveați în plan să deschideți și un minihotel cu restaurant la parter…

– Dețin două restaurante, unul care îmi poartă numele și este cumva semnătura mea de artist culinar și o braserie în inima orașului, care e ca o dedicație făcută strămoșilor mei și rețetelor pe care le-am învățat și preluat de la familie, din Orientul Mijlociu. Planul pentru minihotel este în continuare activ, însă momentan am în lucru un al treilea proiect de restaurant, așa că minihotelul rămâne puțin în stand-by.

– Când filmați pentru “MasterChef”, cine vă ține locul la restaurante?

– Sunt norocos să am un om de bază lângă mine, pe Valentina Radu, care coordonează cu success businessul pentru ambele restaurante. Am, de asemenea, echipe foarte bune în ambele bucătării, iar cum am o zi liberă sau câteva ore, mă alătur lor.

Chef Joseph Hadad îi predă ștafeta culinară fiicei sale. “Daniela are un talent aparte la gătit”
Silviu Chelaru, Joseph Hadad și Cosmin Tudoran sunt jurații MasterChef

– Pentru ce vedete ați gătit în localurile dv.?

– Au fost atâția care mi-au trecut pragul, că îmi este greu să îi nominalizez pe toți. La  o scurtă rememorare, cele mai recente vizite celebre au fost ale unor persoane publice precum Simona Halep, Horia Tecău, Ovidiu Lipan Țăndărică și William Baldwin.

Indulgență, pentru audiență

– Cu concurenții din emisiune sunteți la fel exigent cum sunteți cu angajații de la localurile dv.?

Nu. Eu sunt foarte exigent în bucătărie de fel, însă pe platourile de filmare mă străduiesc să mențin un echilibru, întrucât e vorba de bucătari amatori și, în fond, este un show de televiziune.

– Vă calcă pe urme vreunul dintre copii?

– Mi-am crescut copiii în spiritul libertății și i-am încurajat să își găsească vocația, de care să se țină cu dinții, ca să fie cei mai buni în domeniul ales. Fiica mea cea mare, Daniela, plecată la studii în Germania, are un talent aparte pentru gătit și își exersează abilitățile tot mai mult în cadrul unui bistro în care lucrează ca manager. Îmi trimite des poze cu preparatele ei și mă bucur mult de ce văd.

Chef Joseph Hadad îi predă ștafeta culinară fiicei sale. “Daniela are un talent aparte la gătit”
Joseph Hadad și fiicele sale, Daniela si mezina Lipaz/ Foto VIVA
Citeşte şi:

Primăria Sectorului 3 ridică o stație de sortare a gunoaielor la 100 de metri de casele oamenilor din Cățelu!

Mesajul regizorului Alexander Nanau după cel mai recent premiu câștigat de filmul Colectiv: ”Dacă vor o societate normală, oamenii trebuie să se implice”

Ce-și doresc doi soți care trăiesc acum într-un azil: ”Visez că-mi voi lua soția de mână și vom mai trece o dată pragul casei”

Cultul lui Pomohaci | Cum îi ademenea pe minori fostul preot acuzat de pedofilie. “La părintele îi e frică să doarmă singur”

„Respir ușurată când îmi pleacă bălăriile” » Până aici a fost! Anamaria Prodan, declarații devastatoare: „NU stau să mă milogesc”
PARTENERI - GSP.RO
„Respir ușurată când îmi pleacă bălăriile” » Până aici a fost! Anamaria Prodan, declarații devastatoare: „NU stau să mă milogesc”
Sarah a EXPLODAT după escapada lui Reghe din Grecia. Fiica Prodancăi, RĂBUFNIRE ireală: Merită să fie...
Playtech.ro
Sarah a EXPLODAT după escapada lui Reghe din Grecia. Fiica Prodancăi, RĂBUFNIRE ireală: Merită să fie...
Grindină uriașă, cât mingea de tenis, în Italia. Bucățile mari de gheață au făcut ravagii în provincia Pordenone
Observatornews.ro
Grindină uriașă, cât mingea de tenis, în Italia. Bucățile mari de gheață au făcut ravagii în provincia Pordenone
Horoscop 1 august 2021. Fecioarele pot porni situații deosebit de neplăcute, care le pot afecta imaginea
HOROSCOP
Horoscop 1 august 2021. Fecioarele pot porni situații deosebit de neplăcute, care le pot afecta imaginea
Fenomenul care ar putea duce la moartea a 83 de milioane de oameni în următorii 80 de ani
Știrileprotv.ro
Fenomenul care ar putea duce la moartea a 83 de milioane de oameni în următorii 80 de ani
Cum a ajuns o tânără speranţă a ţării în sport vedetă în filme pentru adulţi. "Când i-am spus mamei, a fost şocată"
Telekomsport
Cum a ajuns o tânără speranţă a ţării în sport vedetă în filme pentru adulţi. "Când i-am spus mamei, a fost şocată"
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%
PUBLICITATE
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%