MENIU CAUTĂ

Cum poate intra ANDREEA MARIN în grațiile rudelor soțului turc: „Să le săruți mâna socrilor!”

Distribuie

Andreea Marin e, de la finele anului trecut, nevastă de turc. Chiar dacă socrii ei au afirmat că sunt încântaţi peste măsură de nora lor, Andreea nu poate să se culce pe o ureche şi să se bazeze doar pe şarmul ei personal în relaţia cu părinţii şi cu rudele lui Tuncay Ozturk (27 de ani). ”Într-o familie tradiţională, nevasta trebuie să respecte mai multe reguli stricte”, a explicat Gazi Demirel. Artistul a mai deconspirat şi alte reguli nescrise, care sunt respectate în familiile tradiţionale din Turcia.

  • De câte ori intră în casa părinţilor soţului ei, nora trebuie să sărute mâna socrilor.
  • Când în încăpere intră persoane mai în vârstă, Andreea trebuie să se ridice în picioare şi să nu se aşeze până când nu au luat loc toţi vârstnicii din cameră.
  • În perioada Ramadanului, nora va respecta regulile stricte privind această perioadă de post foarte importantă pentru lumea musulmană. De exemplu, chiar dacă ea nu ţine Ramadanul, nu are voie să mănânce în faţa rudelor soţului turc.
  • Atunci când se întâlneşte cu rudele soţului – unchii sau mătuşile acestuia – , nevasta turcului are datoria de a le săruta mâna tuturor rubedeniilor.
  • Nevasta de turc nu are voie să ridice tonul la soţul ei.
  • Ca să nu fie considerate nerespectuoase, soţiile turcilor nu au voie să poarte fuste scurte. ”Mini”, în variantă turcească, este considerată fusta care se opreşte la trei degete sub genunchi.
  • Atunci când îi are pe socri invitaţi la masă, tatăl soţului trebuie mereu aşezat în capul mesei.
  • ”Adulterul ocazional” nu poate constitui motiv de divorţ. ”Dacă soţul turc se culcă când şi când cu o femeie sau alta, nevasta acestuia nu poate cere divorţul. Eventual doar dacă soţul are o amantă permanentă, de lungă durată”, a mai spus Demirel.
  • Ca să le facă o bucurie socrilor, nora trebuie să aducă pe lume mai întâi un băiat, care obligatoriu va purta numele socrului.

Despre relaţiile cu femei mai în vârstă

Întrebat cum privesc turcii relaţiile dintre un bărbat tânăr şi o femeie mai în vârstă, Gazi Demirel a oferit un răspuns surprinzător: ”Nimeni nu comentează. Cel puţin în faţă. Dar, pe la spate, mai toţi spun că nu e chiar firesc ca femeia să fie mai mare ca bărbatul. Dar asta, cred, se întâmplă peste tot, indiferent de cultura sau tradiţiile unui popor ori altul”.

Comentarii