De Andreea Romaniuc Archip,

Ana Ciotea are în palmares multe piese de teatru, filme, seriale, dar și premii în domeniu.

Din România a lipsit o perioadă bună, întrucât s-a mutat în Franța, unde a lucrat cu Silviu Purcărete la Centrul Dramatic din Limoges.

Nu pot să spun că am fost profesoară în Franța, s-a vehiculat puțin ideea asta, am ținut niște workshop-uri, dar nu pot să spun că sunt o profesoară de vocație. Ce pot să spun este că studiez acest domeniu, ceea ce ține de mine cu adevărat este că îmi place să împărtășesc din ce am acumulat și îmi place să încerc să transmit mai departe această profesie sau ceva din profesia de actor, care este un domeniu vast, niciodată acoperit total”, ne-a mărturisit cu modestie actrița.

A comunicat în limba lui Voltaire

Actrița a avut norocul de a învăța limba lui Voltaire în copilărie, nu obligată, ci din plăcere. Era în satul natal din Apuseni și îi ducea unei vecine gogoși și clătite făcute de mama ei, iar aceasta, profesoară de meserie, o învăța franceză. Prin urmare, în momentul în care a ajuns în Franța, limba n-a fost o piedică.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

Am lipsit 11 ani din țară. Mă refer la anii petrecuți în Franța, da. Am avut șansa aceasta, să fac profesia și în limba franceză, în Franța. Exercițiul a fost acela de a vorbi în limba franceză din inimă, pentru că limba sufletului, aceea e importantă pentru spectatori, nu limba învățată la marile universități sau exprimarea corectă sau pronunția corectă, deși și aceste lucruri sunt importante. Important este cât suflet poți să pui într-o limbă, iar în limba română – de asta m-am și întors – pot să-mi pun sufletul, să pun ce mă reprezintă pe mine, Ana Ciontea, ne-a mai spus actrița.

Foto: Sorin Cioponea/ Video: Bogdan Sorocan

Citeşte şi:

Povestea restaurantului „La Cocoșatu”, închis temporar de ANPC. Rețeta micilor e și acum „puțin secretă”

VIDEO | Eugen Teodorovici, comentarii deplasate la adresa unei jurnaliste: „Sunteți liberă diseară? Îmi faceți curte, că nu vă văd ochișorii, dinții văd că îi aveți puși”

10 lucruri personale pe care le-am învățat citind autobiografia lui Edward Snowden

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare
HOROSCOP

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare