Debutul în cinematografie și l-a făcut în 1953, în „Nepoții gornistului”, în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe platoul de filmare pe Marga Barbu și pe Liviu Ciulei.
În anul 1969, a fost ales de regizorul Mircea Drăgan pentru a juca în seria „Brigada Diverse”, alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu sau Puiu Călinescu. Actorul foarte chipeș, care îl interpreta pe maiorul Dobrescu, devenea cu acest rol idolul femeilor, cucerite de zâmbetul larg, ștrengăresc, și ochii pătrunzători. Dintre toate admiratoarele însă, norocoasa a fost actrița Consuela Roșu, cu care s-a căsătorit, iar din iubirea lor a rezultat un fiu, Alexandru, astăzi un cunoscut regizor.
După seria ”Brigada Diverse”, au urmat roluri memorabile în peste 40 de producții cinematografice, printre care „Băieții noștri” (1959), „Vacanță la mare” (1962), „Dragoste la zero grade” (1964), „Atunci i-am codamnat pe toți la moarte” (1971), „Frații Jderi” (1974), „Ringul” (1983), „O zi la București” (1986), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1987), „Zâmbet de soare” (1987), „Oglinda” (1993), „Punctul zero” (1996), „Triunghiul morții” (1999).

În 2004, a jucat alături de partenera de viață, Anca Pandrea, în vârstă de 64 de ani, în serialul de televiziune „Numai iubirea”.

După această producție, actorul a dispărut o vreme din atenția publicului, reapărând într-un context nu tocmai plăcut. În octombrie 2010, Iurie Darie și soția lui, Anca Pandrea, apăreau într-un pictorial seminud, realizat de un fotograf de la ziarul ”Național”. Tot atunci, cei doi mărturiseau că ar juca împreună într-un film porno.

  • IURIE DARIE A MURITReacția ANCĂI PANDREA după moartea lui IURIE DARIE
  • Declarație-ȘOC a Rodicăi Popescu Bitănescu
Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative