MENIU CAUTĂ
, de Magdalena Duru

Oreste atacă dur atitudinea Bisericii Ortodoxe privind incinerarea lui Sergiu Nicolaescu: „E o voință SATANICĂ să nu dai binecuvântarea unui creștin”

Distribuie

"Biserica Ortodoxă Română nu poate opera administrativ cu harul dat de la Dumnezeu. (...) Nu există nicăieri în Vechiul Testament sau în Noul Testament nici o referire care să pună sub semnul întrebării trecerea unui suflet din materie către duh prin care dintre porți să se facă. 

Există chiar în Vechiul Testament o sumedenie de episoade în care niște martiri au fost arși și au ajuns sfinți, proroci și martiri ai lui Dumnezeu. Deci, focul în sine nu e o poartă către iad, pentru că altfel Biserica Catolică este o biserică a lui Satan, pentru că timp de 800 de ani a pretins că purifică niște eretici prin foc.

În Noul Testament nu există nici o trimitere privind metoda de a scăpa de cadavru și de a transmite și de a crea acea trecere între lumi. Biserica Catolică, cea mai rigidă dintre toate, a renunțat încă din 1968 la condamnarea altor practici decât cele încuviințate de dogmă. Biserică Protestantă, încă din secolul al XIX -lea s-a disjuns din imixtiunea ei în treburile omului

„Sunt extrem de supărat pe Biserica Ortodoxă Română”

Când cineva dorește să instaureze un monopol, acel cineva, indiferent că se numește preot, manager, ori corporație comite un abuz. Să facem un exercițiu cinic de imaginație. Trăim, noi toți ceilalți, în afară de Biserică Ortodoxă, într-un stat care ne jecmănește prin taxe și impozite, ne spoliază de fiecare bănuț pe care îl câștigăm prin muncă. În această configurare laică a statului modern român, Biserica Ortodoxă Română și celelalte biserici sunt considerate din punct de vedere strict legat ca niște SRL-uri. Adică, din momentul în care ei produc plus valoare din punct de vedere economic, iar Biserica Ortodoxă are agenție de turism, post de televiziune, în momentul în care fiecare preot e obligat să participe cu taxa fixă la bunăstarea imperiului numit ortodoxia românească, în momentul care tu instaurezi monopol pe naștere, nuntă sau moarte nu se mai poate vorbi de har. Cum se poate să-mi ceri taxa pentru că eu vreau să mă botez tradițional, să-mi ceri șapte milioane pe o cununie când eu poate câștig patru milioane? În momentul în care mor, că nu am ce să fac,  și tu încerci să pui monopol și pe mierleală ăla nu e har.
Ceea ce s-a întâmplat cu voința asta satanică a Bisericii de a nu da binecuvântarea unui om care a fost creștin, care în timpul comunismului a promovat valorile autentic ortodoxe în filmele sale… . Este o voință satanică. Este părerea mea și mi-o asum public. Eu am curajul și determinarea până la sfârșitul zilelor mele să slujesc adevărul, și nu confortul. Când mă rog la Dumnezeu nu vreau să-mi fie rușine de El. (…) Sunt extrem de supărat pe Biserica Ortodoxă Română. Ortodoxia înseamnă blândețe, compasiune, iubirea aproapelui și înseamnă toleranță față de natura umană”, a spus Oreste, miercuri seara, în emisiunea „Agentul VIP” de la Antena 2.

„Patriarhul se plimbă cu X6”

Într-o intervenţie telefonică în emisiunea „Agentul VIP”, părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a dorit să răspundă acuzaţiilor lui Oreste la adresa conducerii BOR: „Nu există acele bogăţii lumeşti la care vă referiţi.”

Replica lui Oreste nu s-a lăsat aşteptată. „Iisus a intrat în Ierusalim pe un măgăruş, Patriarhul se plimbă cu X6! Umblaţi cu cioara vopsită!”, i-a spus acesta. Actorul Sergiu Nicolaescu a murit pe data de 3 ianuarie, la vârsta de 82 de ani. Actorul a fost incinerat, așa cum și-a dorit, iar acest lucru a creat numeroase controverse.
Vezi aici video cu declarația integrală a lui Oreste

Citește mai multe despre Sergiu Nicolaescu pe Libertatea.

Comentarii