MENIU CAUTĂ

PREMIERĂ LIBERTATEA.RO | Andreea Anton lansează primul ei videoclip, „Spanish Romance – Anonymous”

Distribuie

”Spanish Romance-Anonymous” este o piesă de referință pentru chitară clasică, cunoscută în toată lumea. Originea și autorul acesteia sunt și în prezent în discuție, de unde și denumirea de „anonymous”. Stilul melodiei este cel al muzicii de salon de la sfârșitul secolului al 19-lea din Spania sau America de Sud.
Andreea Anton este o fată frumoasă și talentată, elevă în clasa a 8-a, care studiază chitara clasică de 4 ani, câștigând nenumărate premii care îi demonstrează calitățile.
A plecat la drum cu gândul să studieze canto, dar a fost îndrumată de profesioniști să înceapă cu un instrument muzical. Exersând la chitara pe care o avea acasă, a realizat cât de mult îi place, fiind cea mai bună modalitate de a-și exprima sentimentele.
Nu a fost ușor, deoarece studiul chitarei presupune foarte multe ore de teorie și practică, frumoasa artistă având momente în care voia să renunțe, dar cu timpul s-a ambiționat și a realizat că munca depusă îi va fi răsplătită de plăcerea pe care i-o generează interpretarea melodiilor.
”Prima dată cand am cântat în fața unui public numeros m-am simțit împlinită, de aceea nu m-am lăsat coplesită de emoții. Înainte de un spectacol sau un concurs important mă pregătesc prin studiu. Emoțiile au scăzut, dar mai sunt și clipe în care ele sunt destul de mari.”, ne mărturisește Andreea Anton, care recunoaște ca îi este destul de greu să se împartă între pasiunea pentru chitară și școală, dar efortul este pe deplin răsplatit prin satisfacția generată de rezultatele obținute.
Pentru Andreea, studiul chitarei sub îndrumarea compozitorului Marius Drăghici și a profesorului de chitară Dragoș Stama, reprezintă o experiență plăcută și distractivă, ce o motivează în vederea obținerii unor rezultate maxime.

Comentarii