MENIU CAUTĂ
08 Dec. 2018 16:00 , de Florian Gheorghe

Coregraful Răzvan Mazilu vrea să pună în scenă musicalul “Queen” în limba română. Face casting printre artiști

Distribuie

Încurajat de succesul filmului "Bohemian Rhapsody", Răzvan Mazilu pregătește un spectacol de proporții, unic în România, care va oglindi creația legendelor Queen: "We will rock you". Musicalul va avea premiera în aprilie, la Sala Palatului.

Artistul care umple sălile de teatru cu fiecare regal coregrafic al său va prezenta povestea de succes a membrilor trupei Queen. Spectacolul, al cărui casting pentru rolurile principale și ansamblu a fost deja demarat, îl prezintă pe Răzvan Mazilu și în postura de regizor, nu doar de coregraf.

„We will rock you” va beneficia de implicarea directorului muzical al spectacolului care s-a jucat în Marea Britanie, Stuart Morley, și a antrenorului vocal Mary Hammond, care ce conduce catedra de musical teatre la Royal Academy of Music din Londra.

Musicalul este scris de dramaturgul Ben Elton și a avut premiera în 2002. De atunci a fost pus în scenă, cu echipe locale, în aproape 20 de țări europene, dar și în Statele Unite (Las Vegas), Australia, Brazilia, Noua Zeelandă ori Japonia. La noi, spectacolul făcut pe hituri ca „We will rock you”, „We Are the Champions”, ori „Bohemian Rhapsody” va putea fi vizionat pentru prima oară în primăvara anului viitor.

La 27 de ani de la dispariția lui Freddie Mercury, zeci de actori și cântăreți de pe tot globul râvnesc la șansa de a-i aduce un tribut liderului trupei Queen, încercând să fie la fel de explozivi și talentați ca regretatul artist pe scenă. Unul din puținii care au reușit să se apropie de performanța lui este Rami Malek, actorul care îl întruchipează pe Mercury în noua producție cinematografică „Bohemian Rhapsody”, care a avut premiera, recent, și în România.

CITESTE SI:

A murit Eugen Rotaru, unul dintre cei mai cunoscuți textieri din muzica ușoară. A scris peste 120 de șlagăre

Citește mai multe despre Razvan Mazilu pe Libertatea.

Comentarii