Mergi direct la conținut »
Regizoarea Chris Simion-Mercurian, declarații emoționante despre experiența cancerului de sân. “Mi-am dat întâlnire cu Dumnezeu în perioada asta”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Regizoarea Chris Simion-Mercurian, declarații emoționante despre experiența cancerului de sân. “Mi-am dat întâlnire cu Dumnezeu în perioada asta”

Regizoarea Chris Simion-Mercurian, declarații emoționante despre experiența cancerului de sân. “Mi-am dat întâlnire cu Dumnezeu în perioada asta”

La #ELLEnutace ,  regizoarea și scriitoarea Chris Simion-Mercurian  a vorbit despre experiența cancerului de sân și despre cartea care a rezultat din asta, „Care dintre noi”. Chris  a vorbit și despre debutul său actoricesc dar și despre planul ei de a construi Grivița 53, „primul teatru construit împreună”.

“Acest diagnostic mi-a reamintit ce este esențial. Contează atitudinea. Să treacă firesc, normal, să nu facă din acest diagnostic o maladie de parcă ne-am întoarce cu nu știu câți ani în urmă. Pentru mine a fost bizar, iar în jurul meu oamenii se comportau timid, stângaci. Toate lumea știe că avem celule active și inactive și că la un moment dat se poate dezvolta o tumoare care poate deveni malignă. Tratamentul de citostatice te duce la zero. Trăiești cu vulnerabilitatea asta toată viața. Experiența m-a modificat din toate pounctrele de vedere. Nu sunt o învingătoare, ci m-am confruntat cu o situație limită, iar cei din jurul meu m-au ajutat să trec peste, să fac față. Acest diagnostic nu m-a făcut decât să revin la ce eram. Nu știu cum aș fi trecut prin experiența asta fără credință. Mi-am dat întâlnire cu Dumnezeu în perioada asta, mai des decât până acum”,  a povestit actrița pentru Elle.

Chris Simion a fost diagnosticată cu cancer la sân anul trecut. De atunci a început lupta cu cumplita boală, a făcut chimioterapie, radioterapie, însă regizoarea a mărturisit că nu s-a lăsat niciodată doborâtă. Și-a continuat munca și a scris și o carte.

Citește și

Rana din inima noastră. Bătrâna de 79 de ani pasată între familie și spital arată gradul de cinism la care au ajuns atât oamenii, cât și instituțiile

 

Close
Închide
  Close