Mergi direct la conținut »
Serena Williams, pictorial provocator pentru revista Harper's Bazaar, în Statele Unite. „De ce nu-mi pot exprima frustrările ca toată lumea? Dacă aș fi fost bărbat, oare aș fi în această situație?” / FOTO
Entertainment Libertatea > Entertainment

Serena Williams, pictorial provocator pentru revista Harper’s Bazaar, în Statele Unite. „De ce nu-mi pot exprima frustrările ca toată lumea? Dacă aș fi fost bărbat, oare aș fi în această situație?” / FOTO

Serena Williams a fost protagonista unui pictorial provocator pentru ediția din Statele Unite a revistei „Harper's Bazaar”, care a anunțat că fotografiile nu sunt „retușate”. De asemenea, jucătoarea de tenis, care a câștigat 23 de turnee de Mare Șlem, a scris un eseu în care a explicat că femeilor „nu le este permis” să-și exprime emoțiile, fără a fi judecate.

De Răzvan Mihalașcu,

Sportiva Serena Williams a fost lăudată pentru că a pozat pentru revista Harper’s Bazzar din Statele Unite, scrie Independent.

Publicația americană a anunțat că Serena Wiliams este vedeta care apare pe coperta revistei în luna august și s-a lăsat pozată de Alexi Lubomirski, fotograful de la nunta regală a Prințului Harry cu Meghan Markle.

„Faceți cunoștință cu vedeta de pe prima pagină a revistei din august @
SerenaWilliams! Celebra jucătoare de tenis a fost fotografiată fără retușuri și și-a exprimat gândurile cu sinceritate într-un eseu la persoana întâi despre meciul cotroversat de anul trecut de la US Open și despre faptul că nu va regreta niciodată că a vorbit răspicat despre nedreptăți”, este mesajul publicat de revista Harper’s Bazaar US într-un mesaj pe Instagram, însoțit de imaginea copertei de luna august.

Potrivit sursei citate, Serena Williams a scris pentru revistă un eseu în care a explicat că femeilor „nu le este permis să-și exprime emoțiile, fără a fi judecate. Jucătoarea de tenis a mărturisit ceea ce a trăit în finala US Open din Septembrie 2018.

„Este finala US Open și joc împotriva lui Naomi Osaka pentru a câștiga al 24-lea titlu de Mare Șlem. Este începutul celui de-al doilea set, iar arbitrul a crezut că mi-a văzut antrenorul făcându-mi semne din tribună. Am primit un avertisment. M-am dus la el și i-am spus cu empatie adevărul: că nu m-am uitat la antrenor. «Nu trișez ca să câștig. Prefer să pierd», i-am spus. Am intrat în teren și am pierdut următorul punct.

Am dat cu racheta de pământ, din frustrare. Mi-a dat încă un avertisment și i-a dat punctul adversarei mele. Pătimașă, m-am simțit obligată să mă apăr. I-am spus că este un hoț și i-am cerut din nou să-și ceară scuze.

I-am spus că mă penalizează că sunt femeie. M-a sancționat a treia oară și mi-a luat game-ul. În cele din urmă, adversara mea pur și simplu a jucat mai bine decât mine în acea zi și a câștigat primul ei titlu de Mare Șlem. Am fost foarte bucuroasă pentru ea.

Cât despre mine, m-am simțit înfrântă și nerespectată de sportul pe care-l iubesc, cel pentru care mi-am dedicat viața (…)

De ce nu-mi pot exprima frustrările ca toată lumea? Dacă aș fi fost bărbat, oare aș fi fost în această situație? Ce mă face să fiu diferită? Este oare faptul că sunt femeie?

Deseori, în situații asemănătoare, când bărbații îi confruntă pe arbitrii, sunt întâmpinați de arbitru cu un zâmbet sau cu râsete ca și cum și-ar împărtăși o glumă. Nu cer să nu mai fiu penalizată. Vreau să fie tratată la fel ca toată lumea. Din păcate, pur și simplu așa este lumea în care trăim”, a scris Serena Williams pentru revista Harper’s Bazzar.


Citește și:

EXCLUSIV/ Concluziile preliminare ale anchetei de la Otopeni: piloţii TAROM ar fi „tras frâna de mână” în timp ce aeronava rula pe pistă

Close
Închide
  Close