MENIU CAUTĂ
17 Oct. 2015 20:45

Ştiai că? Iată poveştile neştiute din spatele unor melodii celebre

Distribuie

David Lee Roth, liderul trupei Van Halen, a avut ca sursă de inspiraţie pentru Jump' (Sari'- n.r.), unul din hiturile anilor 1980,o ştire de la TV. Mai exact, una în care un bărbat cocoţat pe o clădire ameninţa că se sinucide aruncându-se în gol…
Pokerface', hitul semnat Lady Gaga, nu este un cântec despre lipsa de expresie necesară la jocul de poker, când încerci să-ţi induci în eroare adversarii, ci despre… încercarea vedetei de a-şi ascunde de iubitul heterosexual pornirile lesbiene.
Multă lume a crezut, vreme îndelungată, că maimuţa din Me and My Monkey' (Eu şi maimuţa mea'- n.r.) este varianta pe cocaină' a lui Robbie Williams. Oricât ar părea de plauzibil, având în vedere că la vremea respectivă britanicul se droga la greu, povestea acestei melodii e alta. Aflat în vacanţă în Singapore, într-o piscină, în compania unei femei, cântăreţul a fost întrebat de partenera lui cum îşi scrie melodiile, ce anume îl inspiră, iar el i-a spus că scrie pur şi simplu ce-i trece prin minte. Apoi, i-a cerut tipei să-i spună două lucruri care-i trec ei prin cap şi i-a promis că va scrie un cântec pornind de la ele. Femeia a spus maimuţă' şi patine cu rotile'…
The God That Failed' (în traducere: Dumnezeu a eşuat) nu este o invitaţie a trupei Metallica la satanism. Este despre mama lui James Hetfield, liderul formaţiei, care, diagnosticată cu cancer, a refuzat tratamentul, spunând că se va vindeca prin rugăciune. Evident, asta nu s-a întâmplat, iar femeia a murit.
La începuturile trupei Nirvana, Kurt Cobain avea o iubită care se dădea cu deodorantul Teen Spirit. O amică de-a lui, care o ura pe această fată, i-a scris cu spray graffiti pe peretele din dormitor Smells Like Teen Spirit' (miroase a Teen Spirit – n.r.). Cobain nu auzise de deodorantul cu pricina, dar i s-a părut titlul perfect pentru următoarea melodie. Cântecul a devenit repede hit.
Melodia Ticket to Ride', lansată de legendara trupă Beatles în 1965, nu are nici o legătură cu biletele de tren, cum s-ar putea deduce din titlu, ci cu… biletele pe care le aveau la ele prostituatele din Hamburg şi pe care era menţionat că nu au nici o boală venerică. Aşadar, ride' nu are legătură cu a călători, ci… cu a călări'.
Steven Tyler de la Aerosmith era atât de beat la decernarea unor premii din industria muzicală, încât s-a dat la Vince Neil de la Mötley Crue, crezând că e femeie. Din această întâmplare amuzantă s-a născut hitul Dude Looks Like a Lady' (în traducere: tipul arată ca o femeie).
Conform iubitei lui Bob Marley, I Shot the Sheriff' (în traducere: am împuşcat şeriful) ar fi despre certurile lor în privinţa contracepţiei. The Sheriff era doctorul care-i prescria ei anticoncepţionalele…

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii