Juratul din cadrul emisiunilor cu profil culinar gătește ireproșabil, fiind unul dintre cei mai apreciați chefi din România. Acesta a impresionat întotdeauna prin standardele ridicate în ceea ce privește preparatele ce îi poartă semnătura.

Pregătit după o rețetă specială, dar care păstrează totodată gustul autentic românesc, acest cozonac pufos și delicios va fi unul care va dispărea repede de pe masa de sărbători.

Un cozonac tradițional iese în evidență datorită gustului său bogat în nucă și cacao. Frământat și modelat individual, cozonacul pregătit de Chef Scărlatescu, care era să moară în fața camerelor de luat vederi, păstrează rețeta originală și gustul autentic românesc.

A face un cozonac delicios este o reală provocare.  Un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părțile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) și de multe alte secrete.

Respectă întocmai reţeta aleasă şi ţine cont de următoarele trucuri propuse de Chef Catalin Scarlatescu, care este plătit cu sume spectaculoase pentru a găti pentru milionari. Te vor ajuta să ai cozonaci gustoşi şi pufoşi!

Concediere neașteptată la vârful Medicinei-Legale! Șefa „geneticii”, dr. Ligia Barbarii: „O să mă adresez în justiție”
Recomandări
Concediere neașteptată la vârful Medicinei-Legale! Șefa „geneticii”, dr. Ligia Barbarii: „O să mă adresez în justiție”

Trucurile lui chef Cătălin Scărlătescu pentru un cozonac pufos. Ce trebuie să faci ca să iasă perfect
1.    Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.
2.    Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate  80.
3.    Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.
4.    Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.
5.     Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.
6.    Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.
7.    Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare.

Ultima dorință a lui Diego Maradona: „După, a început să râdă în hohote”
PARTENERI - GSP.RO
Ultima dorință a lui Diego Maradona: „După, a început să râdă în hohote”
ULTIMA ORĂ: ce s-a întâmplat chiar în seara asta cu mediul-erou de la Piatra Neamț. Bietul de el, Doamne!
PARTENERI - PLAYTECH
ULTIMA ORĂ: ce s-a întâmplat chiar în seara asta cu mediul-erou de la Piatra Neamț. Bietul de el, Doamne!
Horoscop 26 noiembrie 2020. Scorpionii au parte de reușite care îi încântă și le confirmă anumite convingeri
HOROSCOP
Horoscop 26 noiembrie 2020. Scorpionii au parte de reușite care îi încântă și le confirmă anumite convingeri
Un câine a fost abandonat de o fetiță pe o bancă. Ce scria în biletul pe care l-a lăsat lângă el a emoționat o țară întreagă
Știrileprotv.ro
Un câine a fost abandonat de o fetiță pe o bancă. Ce scria în biletul pe care l-a lăsat lângă el a emoționat o țară întreagă
"Decesul nu are cauze naturale". Dezvăluire şocantă la doar câteva ore de la moartea lui Maradona
Telekomsport
"Decesul nu are cauze naturale". Dezvăluire şocantă la doar câteva ore de la moartea lui Maradona