Urzica. Tinctura de urzică e folosită pentru masarea scalpului şi trebuie lăsată un sfert de oră să acţioneze. Se spală apoi părul cu un şampon blând. La fel de eficientă este clătirea părului cu decoct de urzică.
Gălbenuşul de ou. Masca cu gălbenuş de ou îţi ajută părul să devină mai puternic. Ea se aplică pe părul umed, după prima spălare şi se lasă să acţioneze circa 20 de minute. Podoaba capilară se spală apoi cu şampon.
Uleiul de măsline. Prepară-ţi o mască din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie (eventual o fiolă de vitamina C, care întăreşte părul). Acestea se omogenizează şi se aplică pe părul proaspăt spălat, se acoperă cu o cască de baie şi se lasă să acţioneze 45 de minute. Se spală apoi cu şampon până când se îndepărtează tot uleiul.
Oţetul. După ce oei-ai spălat părul, în apa în care te clăteşti pune câteva linguri de ooeet. Urmează acest tratament mai ales la sfârşit de săptămână, când mirosul un pic mai persistent este mai uşor de suportat.
Usturoiul. Căţeii de usturoi se pisează şi se folosesc pentru masarea rădăcinilor capilare. Se lasă să acţioneze 30 de minute. Mirosul poate fi supărător şi persistă chiar şi după spălarea părului cu şampon, însă rezultatele sunt vizibile după doar trei aplicări