MENIU CAUTĂ
18 Dec. 2017 22:10

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Am 43 de ani, nu m-am gândit niciodată să mă aşez la casa mea şi am preferat să mă distrez”

Distribuie

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

 Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,
Am 43 de ani şi din grupul meu de prieteni, sunt singurul care nu este căsătorit sau nu are o relaţie serioasă. Asta pentru că nu m-am gândit niciodată să mă aşez la casa mea şi am preferat să mă distrez, fără să am nicio obligaţie faţă de nimeni. Am un serviciu bun, câştig foarte bine, îmi permit să plec în străinătate de 2-3 ori pe an, uneori chiar în locuri exotice. Unii din prietenii mei mă invidiază pentru viaţa pe care o am şi îmi spun că şi-ar dori să fie şi ei ca mine: liberi să facă ce vor şi să nu depindă de nimeni, de nicio prietenă, logodnică, nevastă. Doar că, am tot reflectat în ultimul timp, mi-am dat seama că ajung la o vârstă la care îmi va fi din ce în ce mai greu să mă aşez la casa mea şi, când prietenii mei vor avea copii care să îi viziteze de sărbători şi care să îi ajute la bătrâneţe, eu voi fi singur. Şi îmi este teamă că îmi va fi acum foarte greu să mă aşez şi să mă gândesc la un viitor mai liniştit. Oare am irosit prea mult timp pe distracţii? Ar fi trebuit să investesc mai mult timp şi mai multă energie spre a-mi găsi pe cineva în viaţa mea?

Adela răspunde:

Dragul meu,

Este firesc ca, la o anumită vârstă, să începem să ne punem întrebări și să facem bilanțuri. Corpul începe să dea semne de îmbătrânire, și astfel ne dăm seama că existența noastră pe pământ nu va fi fără sfârșit. Evident, am vrea să nu avem sentimentul că ne-am irosit viața. Dar, dincolo de toate acestea, gândurile noastre sunt impregnate de prejudecățile generale. Dacă toată lumea trăiește într-un anumit fel, nu înseamnă că și tu trebuie obligatoriu să urmezi același tipar. Pentru tine, abia acum a venit timpul să te așezi la casa ta. Ce-i rău în asta? Sunt atâtea femei singure care numai asta visează. Dacă ești bine intenționat și cauți cu hotărâre, cu siguranță o vei găsi pe aceea care îți este sortită. Și, dacă nu puteți avea copii, puteți oricând să înfiați. Sau, dacă vrei ca viața ta să aibă un sens mai profund, implică-te în activități caritabile. Cu mijloacele tale materiale, dacă ai investi – să zicem – într-un cămin pentru copii abandonați sau cu probleme, vei primi atât de multă recunoștință din partea tuturor, încât vei plânge de fericire. Important este să găsești acel lucru pe care sufletul tău simte nevoia să-l facă și să-l pui în acțiune. Nu contează când.

Comentarii