MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Am o relație cu o femeie mai în vârstă decât mine cu 7 ani. De când sunt cu ea, ceva nu mai funcționează acolo jos”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,
Mă numesc Radu și am 27 de ani. Am avut numeroase prietene, de la vârsta de 17 ani și până acum și. Viața mea sexuală a fost una foarte activă. Practic, o făceam de câteva ori pe săptămână. Și nu numai cu prietenele mele de atunci, ci și cu alte fete. Niciodata nu am avut probleme, întotdeauna am performat excelent. Numai că acum, s-a schimbat ceva. De câteva săptămâni am o relație cu o femeie mai în vârstă decât mine cu 7 ani. De când sunt cu ea, parcă ceva nu mai funcționează acolo jos (menționez că celelalte fete pe care le-am avut, până la ea, erau cel mult de-o seamă cu mine). Începe să-mi fie rușine când vrem să facem ceva, pentru că știu că nu mă mai pot ridica la standardele mele și mi-e teamă să nu se plictisească și ea de mine și să-mi dea papucii. O avea vreo legătură faptul că e mai mare decât mine?

Adela răspunde:

Dragă Radu,

De fapt, de ce ții tu neapărat să ai această relație? Dacă fata asta cu 7 ani mai mare decât tine te intimidează, n-ai decât să stai în banca ta, fără să mai ai o relație cu ea. Ceea ce te atrage și te îngrijorează este că te provoacă, simți cumva că, dacă reușești să te ridici la ”standardele” ei, vei trece la un nivel ”superior”. Însă iubirea nu e o competiție. Dacă persoana cu care ești nu te face să te simți mai bun, dacă nu te împlinește și nu te completează, ci din contră, te stresează și te tensionează, atunci mă tem că ai intrat într-o relație toxică. Mai devreme sau mai târziu, genul acesta de relații se termină cu suferință. Așadar, gândește-te bine ce te mână în povestea asta, de ce vrei morțiș să rămâi în ea. Dacă simți sincer că ai sentimente reale față de această fată, atunci merită să-i dai curs. Dar dacă este numai nevoia ta de a-ți confirma ”performanțele” sexuale, atunci îți spun sigur că nu merită. Poate că stresul și problema pe care o ai acum este un semnal de alarmă că este momentul să ai și tu o relație stabilă, bazată pe iubire împărtășită și împlinitoare. E un semn de maturitate – ceea ce este foarte bine.

Citește mai multe despre Adela sfaturi pe Libertatea.

Comentarii