Pentru sosul Bechamel:
– 50 g de unt
– 50 g de făină albă de grâu
– 750 ml lapte
– o lingură de nucşoară măcinată
– o lingură de zeamă de lămâie
– sare şi piper
„Preparaţi mai întâi cu delicateţe sosul bechamel. Topiţi untul într-o cratiţă, adăugaţi făina treptat, amestecând cu un tel, apoi laptele. Fierbeţi totul la foc moderat timp de 10 minute, iar la final condimentaţi cu nucşoară, zeamă de lămâie, sare şi piper.
Al doilea pas este piureul de spanac. Spălaţi bine frunzele şi opăriţi-le pentru 5-7 minute în apă cu sare. Stoarceţi spanacul şi căliţi 1 – 2 minute prazul tăiat rondele în uleiul de porumb. Faceţi-i cunoştinţă spanacului cu aroma inconfundabilă a prazului uşor călit şi pasaţi-le impreună cu ajutorul unui blender. Potriviţi de sare şi piper şi treceţi cu brio către pasul următor.
Într-un vas termorezistent aşezaţi un strat de sos bechamel, un strat de foi de lasagna şi unul de piure de spanac. Continuaţi operaţiunea până se termină spanacul. Ultimele două straturi vor fi foi de lasagna şi sos bechamel. Înnobilaţi totul cu un strat pufos de brânză Cheddar răzuită şi băgaţi vasul la cuptorul încins la 180 de grade pentru 40-50 de minute.
Cu 5 minute înainte de a scoate lasagna din cuptor spargeţi deasupra ouăle de prepeliţă şi ornaţi cu sparanghel. Lăsaţi-o să-şi revină încă vreo 10 minute în cuptorul oprit înainte de a o devora.
Se mănâncă obligatoriu cu prietenii!”, a scris Anca Rusu pe blogul personal, printesapolonic.ro.