MENIU CAUTĂ

Bărbaţii care înşală sunt proşti

Distribuie

Bărbaţii care îşi înşală partenerele sunt mai puţin inteligenţi decât cei fideli. Aceasta e concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Şcoala de Ştiinţe Economice şi Politice din Londra, Anglia, şi publicat, recent, în revista Social Psychology Quarterly.

”Masculii” care înşală au un coeficient de inteligenţă mic

Când un bărbat îşi înşală iubita dă dovadă de slabă inteligenţă. Cu cât un reprezentant al sexului tare e mai deştept, cu atât şansele să-şi înşele partenera de viaţă sunt mai mici, relevă studiul. Însă, potrivit cercetătorului Satoshi Kanazawa, ”oamenii sunt înclinaţi, din cele mai vechi timpuri, spre poligamie”. ”Bărbaţii din Antichitate aveau mariaje poligamice.

Foarte puţini erau cei care aveau doar o parteneră de viaţă. Însă, în contrast, indiferent dacă erau implicate într-un mariaj poligam sau monogam, femeile trebuiau să aparţină sexual numai unui singur bărbat”, a declarat cercetătorul, subliinind faptul că, la ora actuală, egoismul bărbaţilor este un semn al primitivismului, al persoanelor neevoluate.

Ateii sunt inteligenţi

De asemenea, studiul a analizat şi relaţia dintre religie şi inteligenţă, demonstrând că oamenii care nu cred în Dumnezeu au un nivel al inteligenţei mai ridicat, iar cei religioşi au un IQ mai mic.

Comentarii