Mergi direct la conținut »
Bicicleta electrică, perfectă pentru drumurile tale zilnice
Lifestyle Libertatea > Lifestyle > Bicicleta electrică, perfectă pentru drumurile tale zilnice

Bicicleta electrică, perfectă pentru drumurile tale zilnice

 

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu airmotion.ro

Bicicleta electrică este o bicicletă obișnuită, echipată cu un motor electric acționat de o baterie. Este perfectă pentru drumurile zilnice, pentru că e rapidă, ușor de manevrat, și nu mai trebuie să pedalezi. Dacă vrei totuși să faci mișcare, o poți folosi ca bicicletă tradițională – nu degeaba are pedale. Iată ce trebuie să mai știi, dacă ești tentată să păcălești traficul cu un astfel de mijloc de transport alternativ.

Bicicletele electrice nu sunt chiar de azi, de ieri. Primul brevet pentru o bicicletă cu motor a apărut în 1895, în Statele Unite. Era vorba despre o bicicletă cu motorul montat pe roata din spate, o idee care a fost trecută cu vederea mult timp, dar a revenit în ultimii ani, după cum se poate observa în designul multor modele electrice.

Astăzi, bicicletele electrice sunt printre cele mai întâlnite mijloace de transport în multe țări. În fiecare an, sunt vândute milioane de biciclete electrice în toată lumea, cei mai mulți cumpărători provenind din regiunea Asia-Pacific, unde bicicleta a fost întotdeauna mijlocul de locomoție preferat.

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE
Recomandări

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE

Cum arată bicicleta electrică modernă?

Ca o bicicletă obișnuită, doar că este echipată cu cele mai noi tehnologii, cântărește ceva mai mult, este mai ușor de parcat (multe biciclete cu motor sunt pliabile), și, de cele mai multe ori, accesibilă. Bateria este reîncărcabilă, majoritatea bicicletelor având baterii Li-Ion cu o garanție de până la doi ani.

Cu bicicleta electrică poți ajunge rapid oriunde. Cei mai mulți o folosesc însă în drum spre birou, motivele fiind foarte simple: reduc cheltuielile cu transportul, evită traficul rutier aglomerat și ajung la destinație fără să aibă imediat nevoie de un duș.

Bicicleta electrică are însă și alte avantaje. Între altele, este prietenoasă cu mediul și te conectează mai ușor cu tot ceea ce se întâmplă în oraș. Dacă alegi să folosești pedalele, poate fi și partenerul tău de antrenament.

Datele arată că persoanele care dețin biciclete electrice se plimbă mult mai mult, în oraș sau pe distanțe mai lungi, asta pentru că le este foarte simplu să alterneze între a pedala și a folosi motorul, astfel încât să se bucure pur și simplu de peisaj.

Sursa foto: Shutterstock.com

 
 
Close
Închide
  Close