MENIU CAUTĂ

Ce poți face ca să ai un copil inteligent

Distribuie

Vrei să ai un copil inteligent? Sigur că da! Află de la un specialist în psihologia copiilor ce poți face pentru a-l ajuta să-și dezvolte inteligența.

Primii ani de viață ai copilului tău sunt decisivi pentru formarea lui. Cum te comporți cu el în acești ani este definitoriu pentru personalitatea lui de mai târziu. Inteligența este una din aptitudinile care se formează încă din fragedă pruncie. Stă în puterea ta să ai un să-l ajuți să reușească în viață și să ai un copil inteligent.

Dacă în primii ani ”copilul are îndeplinite nevoile primare (mâncare, adăpost, securitate, dar, mai ales, dragoste) și nu trebuie să facă eforturi mari pentru a capta atenția mamei, el se va concentra pe alte lucruri care-l preocupă și-și va dezvolta inteligența”, observă psihoterapeutul Lavinia Țânculescu. Chiar și factorii genetici pot fi modificați și amplificați, prin educație, alimentație și expunere la aer curat.

Primii pași pentru a avea un copil inteligent

Pentru a avea un copil inteligent, ai grijă la ceea ce mănânci, atunci când ești însărcinată cu el. Hrănește-te din plin cu legume și fructe, pește (sau ia suplimente cu ulei de pește) și ferește-te de alimentele care conțin mercur. Apoi, alăptarea poate spori coeficientul de inteligență al bebelușului tău. Există și lucruri care încetinesc dezvoltarea copiilor. Chiar dacă pare că utilizarea calculatorului, tabletei sau a unui telefon performant îl ajută să-și dezvolte inteligența, expunerea la un ecran în primii ani de viață îi poate dăuna.

Citește mai departe pe Libertatea pentru femei

Comentarii