MENIU CAUTĂ
01 Mar. 2010 13:02

Extensiile de păr pot duce la chelire

Distribuie

Deşi sunt folosite pentru a da impresia unei podoabe capilare de invidiat, extensiile aplicate pe termen lung pot avea exact efectul invers. Potrivit cercetătorilor, acestea pot duce la căderea părului sau, şi mai grav, la calviţie.

Cercetătorii de la The Trichological Society spun că un număr din ce în ce mai mare de femei care apelează la extensiile de păr suferă din cauza problemelor scalpului şi de alopecie.

„Consecinţele pot fi extrem de grave, pe termen lung. Extensiile de păr pot distruge permanent podoaba capilară”, a declarat Barry Stevens, specialist din cadrul acestui grup.

Raportul publicat în British Journal of Dermatology îi avertizează pe oameni în privinţa posibilelor pericole care pot apărea. Se atrage atenţia asupra faptului că unele femei nu prezintă semne vizibile de pierdere a părului, deşi scalpul este afectat. Meşele de păr aplicate prost, la care se adaugă perierea duc la ruperea firelor de păr.

Specialiştii spun că meşele de păr aplicate cu adeziv special, ţesute sau ataşate cu inele metalice ar trebui interzise de la comercializare. Extensiile trag de firul de păr, sunt grele, nu absorb apă cum trebuie, se încâlcesc repede, favorizând ruperea părului, spun specialiştii.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii