MENIU CAUTĂ
16 Sep. 2009 15:58

Femeile înşală mai mult ca bărbaţii?

Distribuie

0-178877-cuplupatshutterstock_25527418.jpgSe spune că bărbaţii sunt cei care înşală cel mai mult în relaţii. Însă, un studiu recent al cercetătorilor britanici arată exact opusul: patru din zece femei îşi înşală partenerii, spre deosebire de o treime de bărbaţi care "calcă strâmb".

Cercetarea efectuată de Opera North, la care au participat 3.000 de adulte, arată că o cincime din femei recunosc că simt un oarecare extaz atunci când îşi înşală parternerii, iar una din cinci femei se îndrăgostesc foarte uşor de bărbaţi necunoscuţii pe care îi consideră atractivi din punct de vedere fizic. Mai mult, tot o femeie din patru spune că este atrasă de bărbaţii care poartă uniforme, iar una din cinci are tendinţa să întreţină relaţii cu o figură a legii.

Femeile îşi mint partenerii cel mai probabil atunci când acestea se plictisesc de relaţie, iar numai una din cinci recunoaşte că face asta atunci când consumă 0-178880-cuplushutterstock_23090776.jpgprea multe băuturi alcoolice. Însă, mai mult de una din zece femei susţin că nu vor fi niciodată monogame într-o relaţie, pe motiv că viaţa este prea scurtă. Studiul mai arată că, dintre femeile care au relaţii de lungă durată şi care şi-au înşelat partenerii, numai 33 % dintre acestea au fost „prinse” de către iubiţi.

„Dintre lucrurile dezvăluite de această cercetare se află şi faptul că odată cu independenţa şi egalitatea sexelor, femeile au mai multe ocazii să fie neloiale. În timp ce se spune despre bărbaţi ca sunt tot timpul cu ochii după alte femei, acestea, la rândul lor, au la fel de multe ocazii să facă acelaşi lucru. Motivul pe care l-am întâlnit cel mai des este căsătoria nefericită”, a explicat Leila Collins, una dintre psihoterapeuţii care s-a ocupat de efectuarea studiului.

„Flirtul nu a stricat niciodată nimănui, dar trecerea la nivelul următor, da. Femeile şi bărbaţii care nu sunt loiali partenerilor nu fac asta „din greşeală”. Întotdeauna există o problemă care duce la infidelitate”, a adăugat psihoterapeuta.

Comentarii