Arhitectul specialist în Feng Shui, Cristina Groza, deţinătoarea titulaturii de Maestru Feng Shui, acordată de Asociaţia Internaţionala de Feng Shui (AIFS), lector şi instructor autorizat AIFS, pe linia Marelui Maestru Raymond Lo, conferenţiar internaţional, cu numeroase apariţii în media şi presa scrisă internă şi internaţională, ne spune ce ne aşteaptă în Anul Caprei de Lemn care va începe din februarie 2015: „Lemnul Yin reprezintă aspectul feminin , sensibil şi receptiv al lemnului. Dacă de exemplu anul 2014 a fost reprezentat de Lemnul Yang, considerat de astrologia chineză ca fiind copacul, un element rigid, yang , activ, încăpăţanat şi principial, anul 2015 vine cu influenţa Lemnului yin (floarea), un an mai flexibil, mai moderat, care aduce o mai buna înţelegere, oamenii fiind dispuşi să facă mai uşor compromisuri şi să încheie acorduri. Anul acesta pentru a atinge succesul trebuie să fim mai modeşti, mai temperaţi şi să căutam bunul simţ în domeniile în care activăm. Daca în anul 2014 pentru a beneficia de succes trebuia să abordam o atitudine mai excentrică, caracteristica Lemnului Yang (de exemplu atitudine care a ajutat-o pe Conchita Wurst să câştige Eurovision), anul 2015 cere moderaţie şi rafinament.
Anul 2014 a fost un an de Cal reprezentat de elementul foc (focul reprezintă industria aviatică). Aşa cum am prevăzut pentru anul 2014, a fost o frecvenţă mai mare a problemelor legate de această industrie (vezi Malaysia airlines etc).
Anul Caprei este mai prosper
Capra este un element de Pamant. Ciclic vorbind, în anii de Capră, şi în general în cei de pământ, s-a observat o frecvenţă mai mare a evenimentelor corelate acestui element: cutremure, prăbuşiri de clădiri, surpări de terenuri etc. Totuşi anul acesta doarece pământul reprezintă banul elementului lemn, ne vom bucura de o creştere a veniturilor, 2015 fiind prin urmare un an mai prosper.
În astrologia chineză, animalul din anul respectiv este considerat Marele Duce (pentru anul 2015: Capra), iar când suntem născuți în anul animalului respectiv, se consideră că aducem o ofensă Marelui Duce.Principiul seamănă cu cel al peștilor luptători betta care, așezați într-un acvariu cu o oglindă în față, se bat singuri sau între ei daca îi veţi pune împreună, pentru că nu suportă să mai vadă pe altcineva la fel ca ei. De aceea, pentru cei născuți în an de Capra, e un an de „ofensare” al Marelui Duce. Prin urmare pentru persoanele nascute în an de capră se recomandă evitarea călătoriilor în zonele de SV ale lumii, ale unui continent, ale unei ţări, iar dacă situaţia o cere şi trebuie să se facă acele deplasări, să se evite situaţiile periculoase, de ex: paraşutism, ski, viteza excesivă etc.
Totemul anului 2015 este un Cal
Într-o situaţie asemănătoare se află şi persoanele născute în an sau zi de Bou, care tehnic vorbind se „ciocnesc” cu animalul anului 2015, Capra. În astrologia chineză, cele 12 animale au relaţii de simpatie (combinare) unele cu celelalte sau de conflict (ciocnire). „Ciocnirea” aduce o
perioadă mai turbulentă şi cu multe schimbări, de aceea pentru a evita schimbările forţate care ne iau pe nepregătite, pentru a dezamorsa această „ciocnire” este bine să venim noi în întâmpinarea ei făcând propriile reformări în zone ale vieţii care nu merg cum trebuie, de ex: schimbarea locului de muncă, modificări în casă, deplasări mai dese, schimbarea casei/apartamentului etc. Pentru persoanele născute în zi de Bou, este „ciocnită” casa personală şi cea a partenerului aducând conflicte în aceste zone: mici accidentări sau conflicte cu partenerul de viaţă. Pentru această situatie, în plan personal se recomandă să fim mai atenţi, iar în plan relaţional să fim mai toleranţi cu partenerul.
Astrologia chineză recomandă remedii sub formă de totemuri, evident cu caracter simbolic, dar care au putere de protecţie prin faptul că purtându-le tot timpul la noi pe perioada în care avem nevoie, sunt ca o reamintire constantă a faptului că trebuie să fim mai vigilenţi ca de obicei. Totemul anului 2015 pentru cei ciocniţi sau care ofensează Marele Duce al anului, este reprezentat de Cal, partenerul Caprei. Teoria spune ca daca îi dam animalului care ne ciocneste contrapartea sa, acesta va fi ocupat şi ne va lăsa în pace. Totemul poate fi sub forma unui pandantiv purtat la chei, lanţ, brăţară etc.
Din punctul de vedere al anului naşterii, „favorizaţii” anului sunt cei născuţi în an de Cal, dar şi cei născuţi în ani de Iepure sau Porc. Capra este considerată în astrologia chineză ca fiind unul dintre „Nobili”. Nobilii reprezintă acele persoane care sar în ajutorul nostru atunci când avem nevoie sau care aduc protecţie în viaţa noastră, un fel de „îngeri păzitori”. Persoanele care vor beneficia de ajutorului Nobililor în anul 2015, sunt cele nascute în ani care se termină în cifrele 0, 4 sau 8.
Remediile Feng Shui
pentru energiile anului 2015 putem să le aplicăm singuri, folosind o busolă obişnuită pentru a stabili direcţiile cardinale în casa/apartamentul/biroul în care locuim/lucrăm. Aceste remedii sunt doar pentru influenţa anuala a energiilor, pentru energiile care ne influenţează până în 2023 avem nevoie de ajutorul unui specialist în domeniu.
Prin urmare în zona de Vest, anul acesta, vine energia lui „5″ aducătoare de obstacole. Ca remedii putem folosi obiecte fabricate din elementul metal sau care reprezintă elementul apa (ex. culoarea negru) sau un vas transparent/negru cu apă sărata.
În zona de Sud-Est vine energia lui „2″, energia bolii. Putem remedia aceasta energie cuajutorul elementelor metal si apa, prin obiecte metalice, negre sau printr-un vas cu apa sarata.
La Sud vine energia lui „7” care are nevoie de elementele lemn si apa. Tradiţional se folosesc 3,4 bambuşi în vas transparent de sticlă, în apă, sau obiecte din lemn, verzi, albastre sau negre. Această energie este aducătoare de probleme legale, bârfe şi scandaluri.
La Nord-Est vine energia lui „6” cu întârzieri juridice şi probleme legate de aparatul respirator. Remediile sunt obiectele din lemn şi apă ca şi la energia „7”.
În centrul casei/biroului, vine energia conflictelor și a furtului ” 3″, de aceea trebuie să punem ceva din ceramică roşie un covoraș roșu/portocaliu/galben, cristale sau pietre.
 
 

Giani Kiriță, despre interlopi, jocuri de noroc și aventuri sexuale: „Andreea Tonciu a zis că am fost cel mai slab la pat. Dacă vorbesc cred că se crapă ecranul!”
PARTENERI - GSP.RO
Giani Kiriță, despre interlopi, jocuri de noroc și aventuri sexuale: „Andreea Tonciu a zis că am fost cel mai slab la pat. Dacă vorbesc cred că se crapă ecranul!”
Imagini DRAMATICE cu bărbatul din Pitești trântit violent de polițiști. Poliția a mințit în ultimul hal
Playtech.ro
Imagini DRAMATICE cu bărbatul din Pitești trântit violent de polițiști. Poliția a mințit în ultimul hal
Situaţie incredibilă: O femeie din Anglia a rămas din nou însărcinată, în timp ce aştepta deja un copil
Observatornews.ro
Situaţie incredibilă: O femeie din Anglia a rămas din nou însărcinată, în timp ce aştepta deja un copil
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
HOROSCOP
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
Directorul Pfizer a făcut un anunț așteptat de toată lumea
Știrileprotv.ro
Directorul Pfizer a făcut un anunț așteptat de toată lumea
Răsturnare de situaţie! Sergiu a rupt tăcerea. Ce i-a spus Moroşanu şi cum a rămas fără banii din donaţii
Telekomsport
Răsturnare de situaţie! Sergiu a rupt tăcerea. Ce i-a spus Moroşanu şi cum a rămas fără banii din donaţii
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)