MENIU CAUTĂ
25 Feb. 2018 12:00

Horoscopul primăverii 2018. Află cum vei sta cu dragostea, banii, cariera și sănătatea

Distribuie

HOROSCOPUL PRIMĂVERII 2018. Astrologul Libertății, Elena Bunescu, își spune cum îți va merge în dragoste și în carieră, dar și cum vei sta cu sănătatea și cu banii în următoarele trei luni!

Horoscopul primăverii 2018 – BERBEC

DRAGOSTE: Lunile de primăvară vor aduce o blocare sau o anulare a unor planuri făcute cu partenerul de cuplu ori, în cel mai bun caz, o posibilă schimbare radicală a acestora. În martie și aprilie nu se recomandă să iei decizii importante sau, dacă le iei, trebuie să fie îndelung gândite și să te consulți și cu oameni înțelepți.

CARIERĂ: Toată primăvara te poți confrunta cu piedici în progresul profesional. Acum, când vrei și tu să te bucuri de stabilitate, să rămâi într-un loc, apar tot felul de solicitări pe care e greu să le onorezi și tentația principală va fi să le respingi sau să abandonezi drumul pe care ai pornit doar pentru că ți se pare prea dificil.

SĂNĂTATE: Luna martie poate scoate la lumină suferințe pe care doar le-ai bănuit până acum, rod al unui consum nervos și de energie pe care l-ai negat și față de tine însuți. Zbuciumul din ultimii ani își va spune cuvântul și în aprilie, și în mai, prin apariția unor dezechilibre greu de rezolvat. Va trebui să schimbi multe în modul de viață, pentru a te repune pe picioare.

BANI: Sectorul financiar începe să fie supus unor fluctuații pe care nu le-ai mai cunoscut până acum – unele vor fi generate de schimbarea legislației sau a locului de muncă ori a încadrării, altele, de propria instabilitate legată de un anumit job. Se recomandă să adopți o atitudine mai cuminte în chestiunile bănești și să renunți la mofturi când vine vorba de bani sau de alte forme de recompensare a efortului depus.

Horoscopul primăverii 2018 – TAUR

DRAGOSTE: Primăvara vine cu o schimbare de amploare, care nu îți va fi deloc pe plac, pentru că va viza propria personalitate, preferințele, gusturile și alegerile personale. Pe acest fond de instabilitate, cu care nu te poți obișnui, oricâte eforturi ai face, toate relațiile pot avea de suferit.

CARIERĂ: Evoluția profesională va depinde de alții, de ceea ce ai reușit să contruiești până acum, dar și de eforturile la care vei fi dispus(ă) să le faci fără să fii sigur(ă) de recompensă. În lunile de primăvară îți poți pregăti succesul viitor, prin muncă și seriozitate și prin evitarea conflictelor – izvorâte doar din orgoliu sau din teama pe care încerci să o maschezi – cu persoanele cu autoritate.

SĂNĂTATE: Starea ta de sănătate va mai avea de suferit un timp (cel puțin în martie și aprilie) de pe urma conflictelor interioare pe care nu vrei sau nu știi să le aduci la lumină. În mai intri într-o perioadă mai lungă, de câțiva ani, de transformări interioare profunde, care vor avea loc cu sau fără voia ta. Secretul e să te adaptezi, să îți respecți nevoile și să îi tratezi corect pe cei din jur; așa, îți va fi mai ușor.

BANI: În martie sunt posibile unele reușite pe plan financiar, câștiguri de pe urma succesului unui partener sau al familiei. Aprilie și mai pot fi luni calme, fără surprize neplăcute, cu condiția să îți respecți munca, să dai dovadă de conștiinciozitate, ca întotdeauna, și să eviți confruntările inutile cu persoanele care îți fac concurență.

Horoscopul primăverii 2018 – GEMENI

DRAGOSTE: Luna martie poate aduce o furtună în cuplu, cu separări și reveniri, toate motivate de o nemulțumire profundă, de ambele părți, în legătură cu felul în care evoluează această relație. Aprilie și mai vin cu alt fel de provocări, mult mai dificile, legate de administrarea resurselor comune, iar aici nemulțumirile pot fi multe și profund nocive pentru relație.

CARIERĂ: În martie se creează condiții pentru a face un pas în față pe plan profesional, cu condiția să accepți că acest pas înseamnă și un sacrificiu – fie un efort mai mare, fără recompensă pe măsură, fie apariția unor greutăți cărora nu va fi ușor să le faci față. Aprilie și mai vor fi luni cu mai puține provocări în acest domeniu, dar vei fi destul de solicitat(ă) în continuare.

SĂNĂTATE: Problemele care apar în martie și în prima jumătate a lunii aprilie vor putea fi rezolvate ușor, fără să lase urme. Însă în a doua parte a primăverii, contextul nu va mai fi la fel de avantajos, iar dezechilibrele se vor acumula până la vară, când va trebui să schimbi ceva în stilul de viață, ca să poți reveni la o stare de sănătate bună.

BANI: Se anunță restricții financiare, cele mai multe provocate de împrumuturi sau de datorii neachitate la timp, la care se adună penalități. Toate lunile de primăvară sunt dificile pe plan financiar, inclusiv din cauza unor probleme provocate de parteneri, asociați ori membri ai familiei.

Horoscopul primăverii 2018 – RAC

DRAGOSTE: Primăvara nu va aduce dezghețul mult așteptat în relația ta de cuplu, care trece printr-o perioadă dificilă, în unele momente chiar foarte dificilă. Ies la lumină toate dezacordurile, nepotrivirile și nemulțumirile nerostite, pentru a fi reglate, cu calm și bunăvoință, obligatoriu de ambele părți.

CARIERĂ: În martie, partea profesională a vieții tale va fi mai dinamică și va aduce chiar unele oportunități de afirmare, prin evidențierea unor calități dobândite în timp. Aprilie și mai nu vor fi la fel de dinamice, dar se vor crea condițiile unor parteneriate ori colaborări viitoare, pe care le vei privi la început cu maximă suspiciune, pentru ca mai târziu să revii la sentimente mai bune.

SĂNĂTATE: În martie este posibil să te confrunți cu aceleași probleme de care te-ai lovit în ultimii ani, poate și pe fondul unui consum nervos și de energie peste medie, generat de solicitările suplimentare de la locul de muncă. În aprilie și în mai, necazurile din acest domeniu sunt un efect secundar al încercărilor din relația de cuplu și din alte parteneriate care trec prin aceeași serie de teste menite să arate dacă sunt cu adevărat ceea ce pretind a fi.

BANI: Ești foarte preocupat(ă) de bani și orice alt fel de resurse, dar la fel de mult te interesează și achizițiile de bunuri de lux. Prin urmare, balanța ta financiară e dezechilibrată și așa va rămâne cel puțin până în prima jumătate a lunii aprilie, când ar fi mai bine să te oprești, ca să nu ajungi la fundul sacului.

Horoscopul primăverii 2018 – LEU

DRAGOSTE: Relația de cuplu depinde și în această primăvară de tine, de felul în care vei ști să ții cont de solicitările partenerului. Luna martie poate aduce ocazii speciale și momente deosebite, care te vor ajuta să îți deschizi inima și să îți exprimi mai ușor sentimentele. La fel de bine poți avea ocazia să începi o nouă poveste de dragoste, dacă te afli în căutarea unei jumătăți.

CARIERĂ: Toate lunile de primăvară se anunță dificile la acest capitol, din cauza unei stări de tensiune care crește constant, din cauza volumului de muncă neobișnuit de mare sau a unor erori pe care le faci și apoi nu îți vine să crezi că le-ai făcut. Este bine să te adaptezi la acest nou ritm de lucru de la serviciu și să ajustezi stilul de viață, ca să faci față onorabil noilor cerințe.

SĂNĂTATE: Starea de sănătate poate fi afectată de stresul accentuat de la locul de muncă, în perioada următoare. Până spre finalul verii, este posibil să apară tot felul de simptome cu care nu te-ai mai întâlnit și care te vor pune pe gânduri. Este bine să ții cont de aceste semnale și să faci ce trebuie.

BANI: În martie, beneficiile vor fi multe, dar vor veni mai ales de la parteneri, cum ar fi cel de cuplu. Lunile aprilie și mai vin cu un volum mare de muncă, dar nu întotdeauna și cu o recompensă pe măsură. Munca ta este și va fi apreciată, dar nu imediat și nu atât de mult cât te aștepți.

Horoscopul primăverii 2018 – FECIOARĂ

DRAGOSTE: Este posibil să ai o primăvară complicată pe plan sentimental, cu evenimente și situații pe care nu vei putea să le controlezi, cu informații false, ispite mascate frumos sau orice altceva îți poate pune în pericol relația actuală. Aprilie este de departe cea mai dificilă lună, din cauza unor reacții dure pe care le vei avea la adresa celor dragi, fără să ai motive întemeiate.

CARIERĂ: Domeniul profesional evoluează după un plan bine stabilit, dar nu de către tine, ci de alții – superiorii tăi, cei responsabili cu dezvoltarea sau orice altă persoană cu putere de decizie. Așa va fi tot anul în curs și degeaba încerci să te opui. Dacă vei accepta să asculți ce au de gând persoanele cu putere decizională, vei înțelege că este și spre binele tău.

SĂNĂTATE: Axa cardiovasculară este încărcată și va fi și mai încărcată la vară. Ar fi bine să faci ce trebuie în lunile de primăvară ca să reglezi ce nu funcționează bine în propriul organism și, astfel, să preîntâmpini problemele. Ești invitat să faci o schimbare majoră în stilul de viață și de muncă, iar invitația nu e nouă, a fost lansată în prima jumătate a anului trecut! Schimbări dorite și îndelung amânate pot fi puse acum în practică mult mai ușor. Și ar fi indicat să nu mai amâni.

BANI: Având în vedere cât de importantă este munca pentru tine, vei avea o primăvară frumoasă, cu o situație financiară bună. Pericolele vin din trecut, de la împrumuturile luate impulsiv sau pentru altcineva – un partener sau un membru al familiei. Însă și aici ți-ai învățat lecția și vei ști ce ai de făcut de acum încolo…

Horoscopul primăverii 2018 – BALANȚĂ

DRAGOSTE: Relațiile cu cei dragi evoluează frumos, atâta vreme cât ești atent(ă) cu ei și accepți să fii tu persoana care dăruiește, nu cea care primește, lucru deloc ușor pentru tine. Prin ceea ce faci în această primăvară, îți pregătești fie o vară frumoasă, fie una furtunoasă, cu certuri și separări dureroase, din care nu câștigă nimeni nimic.

CARIERĂ: Cea mai bună lună de primăvară pentru planul profesional este martie, aprilie și mai vor aduce provocări noi, cu care nu ești obișnuit(ă). Dacă vei accepta să faci mai mult decât ți se cere și să nu aștepți recompensă pentru fiecare efort depus, la un moment dat va veni și pasul înainte. Deocamdată, acumulezi un capital de imagine bun, crești în ochii colegilor și ai superiorilor.

SĂNĂTATE: Starea de sănătate depinde de cât de împăcat(ă) ești cu munca și cu responsabilitățile zilnice, cele care te solicită constant. Toate lunile de primăvară îți vor aduce situații în care vei vedea cât de importante sunt liniștea sufletească și efortul făcut cu bunăvoință, nu din obligație. Echilibrul tău depinde numai de tine, de cât de inteligent vei aborda ceea ce știi că nu poți refuza.

BANI: Pe plan financiar ești într-o perioadă de progres. Toate lunile de primăvară conțin acest element de creștere, în special luna martie. Crești prin valorificarea unor talente proprii, prin efort constant, dar și prin acceptarea unor sacrificii care sunt obligatorii, dar pe care ți le asumi pentru a putea face un pas înainte.

Horoscopul primăverii 2018 – SCORPION

DRAGOSTE: Ai foarte multe de învățat, în această primăvară, despre iubire și despre cum anume te transformă acest sentiment. Vei avea nenumărate ocazii să vezi cât de mult contează să ții cont de ceea ce simți cu adevărat și să acționezi pe baza acestui sentiment. Vei începe cu membrii familiei, față de care trebuie, într-o primă etapă, să-ți clarifici sentimentele.

CARIERĂ: Planul profesional evoluează conform intențiilor tale, dar orice plan se blochează când nu ții cont de familie și de nevoile reale ale celor apropiați. Primăvara va veni cu accentuarea acestei tendințe, iar lunile de vară o vor acutiza, în cazul în care vei alege să o ignori. Se poate spune însă că traversezi o perioadă bună pe plan profesional.

SĂNĂTATE: Sănătatea a fost un subiect de preocupare constant penteu tine și așa va rămâne și în această primăvară, până în prima jumătate a lunii mai. Problemele pot veni din trecut, din moștenirea genetică sau ca urmare a acumulării unor dezechilibre pe care nu le-ai reglat la timpul lor. Multe se vor schimba în viața ta și e posibil ca și ritmul alert al acestor schimbări să te afecteze.

BANI: Luna martie poate fi deosebit de fructuoasă pe plan financiar, prin colaborări de scurtă durată cu persoane care performează în profesia lor sau cu parteneri străini. Aprilie și mai vor fi mai calme, dar vor continua tendința favorabilă, aducându-ți venituri frumoase din eforturi proprii.

Horoscopul primăverii 2018 – SĂGETĂTOR

DRAGOSTE: Se încheie o lungă perioadă de turbulențe care ți-au adus cele mai diverse și mai extravagante experiențe în acest domeniu. Pe lângă lunga serie de schimbări, ai trăit și o nesiguranță permanentă – și aceasta se va încheia acum. Concluziile la care vei ajunge în următoarele trei luni de furtuni afective îți vor fi de folos toată viața.

CARIERĂ: Începând din luna mai, se va contura nevoia de a schimba ceva fundamental. Ai putea păși într-un alt domeniu sau ai putea revoluționa felul în care îți faci treaba în cel actual. Urmează câțiva ani de experiențe cu totul noi în plan profesional, iar la finalul acestei perioade, vei ști exact ce te pricepi cel mai bine să faci și asta vei alege.

SĂNĂTATE: Domeniul sănătății ar putea deveni vulnerabil, începând cu a doua jumătate a lunii mai, dar există pericole și până atunci, în special din cauza alimentației. Până la vară, trebuie să fii foarte atent(ă) la tot ce consumi, să nu îți facă mai mult rău decât bine. Starea de sănătate va depinde, în anii următori, de puterea ta de adaptare, de rezistență și de gradul de înțelepciune la care ai ajuns.

BANI: Continuă seria de restricții financiare – poate că momentan doar le tatonezi, devii conștient(ă) de risipă și cauți soluții pentru a o stopa. Până la vară pot să apară și ciudățenii – de exemplu, întârzieri, lipsuri, pierderi de tot felul. Este un moment bun pentru a-ți creiona o nouă strategie financiară și chiar pentru a începe să o pui în aplicare.

Horoscopul primăverii 2018 – CAPRICORN

DRAGOSTE: Odată cu primăvară, va veni și o serie de furtuni peste viața ta sentimentală, relațiile cu cei dragi intrând într-o etapă lungă de reformulare și reașezare. În a doua jumătate a lunii mai începe o perioadă în care cu greu vei reuși să îți menții atașamentul față de cineva. Iar aceasta nu va fi singura problemă relațională cu care te vei confrunta în acest an…

CARIERĂ: Preocupările profesionale vor intra într-un con de umbră , din cauza numeroaselor provocări din alte domenii importante. Există însă și o parte bună: faptul că, din a doua jumătate a lunii mai, vei începe să te ocupi de pasiunile tale, de ceea ce te atrage cu adevărat și nu ai putut face până acum, din diverse motive. În următorii ani, vei avea timpul necesar pentru a transforma o pasiune în următoarea meserie.

SĂNĂTATE: În martie mai pot să apară unele neplăceri provocate de acumularea de toxine în organism. În aprilie și în mai, altele vor fi problemele, cele mai multe provocate de scăderea vitalității, de semnale îngrijorătoare care vin din tot corpul și de care ar fi bine să ții cont, cu toată seriozitatea. Până la vară vei tot primi astfel de semnale, așa că ai timp să descoperi care sunt problemele și să le și rezolvi.

BANI: Este o perioadă importantă pentru finanțele tale, mai ales prin lecțiile pe care le ai de învățat despre buna gestionare a banilor și resurselor tale, dar și ale familiei sau ale altor persoane care îți încredințează banii lor. Este important să eviți orice formă de lăcomie și să limitezi cheltuielile până la nivelul pe care ți-l poți permite în mod real.

Horoscopul primăverii 2018 – VĂRSĂTOR

DRAGOSTE: Până în martie (inclusiv) se mai păstrează acele tendințe războinice care au fost foarte active anul trecut, dar apoi se vor stinge și ele și vei intra într-o perioadă lungă în care va trebui să clarifici tot ce este nemulțumitor în relația de cuplu actuală. Este esențial să asculți, să fii atent(ă) la nevoile partenerului și să diminuezi nevoia de a fi stimulat permanent, pe diferite căi.

CARIERĂ: Toate lunile de primăvară conțin un stimul pentru progres, pentru extinderea intereselor profesionale, dar ritmul va fi ceva mai lent și vor apărea și piedici, reale sau exagerate. Vei avea ocazia să faci un pas înainte în această primăvară, dacă vei dori, dar nu va fi nici simplu, nici ușor.

SĂNĂTATE: Acesta este, de departe, cel mai încercat domeniu din viața ta, cel care poate aduce complicații nebănuite timp de câțiva ani de acum încolo. Lunile de primăvară vor accentua unele probleme pe care le-ai minimalizat sau le-ai tratat superficial. Este esențial să te îndepărtezi de toate sursele de stres inutil, să prețuiești odihna și să cauți cele mai bune metode de recuperare și păstrare a sănătății.

BANI: În martie, domeniul financiar este puternic dinamizat, cu unele rezultate concrete. Până la vară, sunt posibile câștiguri ceva mai mari, apoi vei intra într-o perioadă de câteva luni de diminuare a veniturilor sau de încasări fluctuante. Este important să înțelegi care este costul real al banilor de care reușești să faci rost.

Horoscopul primăverii 2018 – PEȘTI

DRAGOSTE: Este posibil să ai o primăvară frumoasă pe plan relațional, care va compensa perioadele agitate pe care le-ai traversat. Abia târziu, în toamnă, domeniul sentimental va reveni în centrul atenției tale, pentru a te determina să umplu niște goluri, să înțelegi rolul și locul sentimentelor în viața ta.

CARIERĂ: Luna martie este dinamică, te poate impinge în față, dar aduce și responsabilitatea uriașă de a fi onest cu superiorii și colaboratorii tăi. Aprilie și mai pot semnala unele lipsuri pe care va trebui să le rezolvi printr-o formă de școlarizare, de scurtă sau lungă durată, sau printr-un stagiu departe de țară, cu specialiști de primă mână.

SĂNĂTATE: Deocamdată e liniște și în acest domeniu, turbulențele sunt rezervate pentru lunile de vară. Ar fi bine să iei măsuri, de pe acum, de bunăvoie, în special dacă sunt unele probleme cardiovasculare sau există posibilitatea ca acestea să apară (verifică istoricul familiei!). Echilibrul tău general depinde în acest an și de atitudinea față de muncă. Cu cât accepți mai ușor responsabilitățile profesionale, cu atât vei reuși să diminuezi stresul și consumul suplimentar inutil.

BANI: Sectorul financiar va intra, în această primăvară – mai exact, din a doua jumătate a lunii mai, – într-o fază mai stabilă, mai calmă. Ai ajuns la un anumit nivel și te vei menține la acesta mult timp de acum încolo. Trebuie să fii atent la cheltuielile impulsive – ideal, să le eviți.


Vezi și previziunile Uraniei!

Citește mai multe despre Astrologie și Horoscop pe Libertatea.

Comentarii