MENIU CAUTĂ
20 Iul. 2018 11:11

Macedonia poate fi vacanța dumneavoastră de neuitat, plină de experiențe și amintiri incitante care durează o viață întreagă!

Distribuie

Macedonia este țara minunilor naturale care vă invită să vă bucurați de abundența diferitelor culori - albastrul nesfârșit al lacurilor, verdeața pădurilor dense, culorile calde ale văilor colorate în primăvară sau albul magnific al zăpezii în timpul iernii.

Macedonia are o suprafață de 25.713 km2, 80% din relieful țării este un relief montan, cu 38 de munți și 20 de vârfuri cu o altitudine mai mare de 2000 m. Pe teritoriul Macedoniei există 3 parcuri naționale, 43 lacuri, dintre care 3 sunt tectonice, 25 glaciare, 15 lacuri artificiale și 280 de zile incredibile însorite ale anului. Macedonia este o țară potrivită pentru echilibrul perfect între recreere și relaxare.

Lacul Ohrid este vechi de aproximativ 4 milioane de ani și este unul dintre cele mai vechi din lume. În același timp, lacul este unul dintre cele mai mari rezervoare de apă potabilă din Europa. Acesta este protejat ca patrimoniu natural de către UNESCO și reprezintă un ecosistem cu peste 200 de specii endemice, inclusiv faimosul păstrăvul de Ohrid.

Pentru cea mai autentică experiență, încercați să fiți prezenți la Muntele Sfant, la locul Kokino, în ziua echinocțiului de primăvară, așteptând prima lumină solară, așezați fiind pe unul dintre tronuri. De-a lungul anilor, muntele a fost experimentat ca un loc unde se întâlnesc pământul și cerurile, unde stau zeii și unde este posibilă întâlnirea dintre oameni și zei. Privit de la poalele sale, muntele are un simbol al axei în jurul căruia se învârte întregul univers, astfel încât vârful muntelui sacru este adesea echivalat cu buricul pământului.

Dacă veți vizita satucul Kuklica, situat la 8 km nord-vest de orașul Kratovo, veți întâlni o priveliște neobișnuită care v-ar face să credeți că natura a create-o anume pentru ochii Dvs – 140 de figuri de piatră, în formă de piloni cu o înâlțime care ajunge și până la 10 de metri, asemănătoare cu corpuri umane înalte. Acest loc pe care localnicii îl numesc „Nunta Merry” este o poveste despre nuntașii și tinerii căsătoriți care au fost pietrificați. Cealaltă poveste este aceea a oamenilor de știință care susțin faptul că figurile din piatră au fost create acum aproximativ 10.000 de ani, cu eroziunea de lungă durată a rocilor vulcanice, combinate cu condițiile geomorfologice, climatice și de vegetație. De fapt, răspunsul lor este că natura a extras, în timp, capodopere, care se găsesc rar în lume.

În Macedonia puteți simți frumusețea apei limpezi, puteți urca pe munții cei mai înalți și puteți sta pe culmile lor înalte, să explorați peșterile, să urcați rocile, și să vă primblați cu bicicleta prin frumoasele peisaje ale naturii. Să vă decideți să schiați la unele dintre stațiunile de schi sau să vizitați și să încercați cele mai mari atracții ale naturii. Alegeți ce doriți, cu siguranță nu veți greși!

Pentru mai mulțe informații, consultați pagina următore www.macedonia-timeless.com

 

Comentarii