Ghicitoarea și-a dus o mână la gură și a trântit cărțile pe masă.

— Trage o carte din pachet. Mi-o dai mie, fără să te uiți la ea!

Când i-am văzut expresia feței m-a cuprins o stare de panică. Transpirația rece îmi udase fruntea și spatele.

— și… ce vedeți în cărți? Ce se arată? E de rău? am îndrăznit eu să întreb cu voce slabă.

— Sttt! a zis ea și mi-a făcut semn să tac, în timp ce continua să amestece cărțile.

— Scuze…

— Cartea asta pe care ai ales-o înseamnă că ai un bărbat de treflă lângă tine. Dar sunt multe intrigi între voi. Vezi?

Nu vedeam și nu pricepeam nimic.

— Uite, astea sunt două dame. Una – de inimă roșie și una – de inimă neagră. Asta de inimă roșie ți-a pus gând rău, fata mea! Vrea să te omoare!

Cuvintele femeii m-au făcut să tresar. Cine ar fi vrut să mă omoare? Refuzam să cred că aș fi putut avea o asemenea persoană în anturajul meu. Doamna cu cozi împletite parcă mi-a citit gândurile:

— Nu, nu o cunoști, dar ea te cunoaște bine pe tine! Trăiește cu bărbatul ăsta de treflă… Ăsta e bărbatu-tău. și numele lui începe cu litera P!

— Așa e. Îl cheamă Petre!

— Ascultă aici: cumperi 2 sticle de ulei, 1 borcan de miere, o sticlă cu apă și le aduci să îți descânte baba! Dacă nu te întorci în 2 săptămâni, nu ne mai vedem pe lumea asta… ți-a pus gând rău dama de inimă roșie!

EXCLUSIV | Tinerii răniţi de Vlad Pascu fac reconstituirea drumului din noaptea accidentului. „Era singura lor alternativă, iar autorităţile locale sunt responsabile”, acuză doi experţi celebri
Recomandări
EXCLUSIV | Tinerii răniţi de Vlad Pascu fac reconstituirea drumului din noaptea accidentului. „Era singura lor alternativă, iar autorităţile locale sunt responsabile”, acuză doi experţi celebri

Tremuram de-a binelea când am ieșit din odaia ghicitoarei. Rodica m-a privit curioasă:

— Ce mult ai stat! Cred că ți-a povestit tot ce ai făcut până acum.

— Nu numai asta, ci și ce o să fie!

— ți-am zis că e bună! Am fost la 5 ghicitoare până acum. Toate mi-au luat banii și nu m-au rezolvat. De când vin la Smaranda, am scăpat de farmece!

înainte umbla al meu cu fufa aia de la recepție. I-am pus în mâncare apă din asta, descântată de ea, și acum am cel mai bun bărbat: vine devreme acasă, îmi aduce toți banii, nu mă mai bate!

Mă uitam neîncrezătoare la Rodica și ascultam neîncrezătoare cum îmi povestea cu mândrie detaliile căsniciei sale. 0 însoțisem în acea zi la ghicitoare doar pentru că eram curioasă să văd cum funcționează oamenii aceștia. Numai că mă marcaseră cuvintele ei. „Dacă ceea ce îmi spusese era adevărat?”, mă întrebam în gând.

Poate că mințea ca să îmi ia banii. Dar de unde știa inițiala soțului meu? Era prima dată când mă vedea. îndoiala m-a încolțit. Eu, care altădată îl așteptam cu masa pusă și-mi făceam planuri alături de el, m-am transformat într-o femeie suspicioasă, geloasă, paranoică.

— Ce faci, dragă? Te uiți în agenda telefonului meu? Ce te-a apucat așa, dintr-odată?

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Joe Biden, despre susținerea SUA pentru șefia NATO: Am decis să continuăm dialogul
Recomandări
Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Joe Biden, despre susținerea SUA pentru șefia NATO: Am decis să continuăm dialogul

Petre era uimit de schimbarea mea radicală.

— Arunc și eu o privire… Ia spune, dragă, ți-e frică să nu descopăr vreun secret?

— Ce secret crezi că ai putea să descoperi?

— știu și eu… Poate vreo blondă sexy!

— Hai, dragă, lasă prostiile…

îl priveam încruntată pe Petre și îmi vedeam de treburi. Rodica mă iscodea în fiecare zi:

— Ia spune, fată, când mai trecem pe la Smaranda?

— Rodica, nici nu știu ce să fac… Am îndoieli în privința sincerității ei, dar nu pot să nu mă întreb dacă este adevărat ce mi-a spus.

— și dacă este? Dacă mergi, nu ai nimic de pierdut, cel mult niște bani. Dar dacă are dreptate și îți fac Petre și dama de inimă roșie de petrecanie?

îmi ceruse o sumă destul de mare de bani ca să îmi descânte: 2000 de lei, în condițiile în care eu aveam un salariu ce nu depășea 1200 de lei.

— Rodica, nu am cum să fac rost de banii ăștia fără să afle Petre! Ce îi spun?

— Dacă până la vârsta asta nu ai învățat să minți, te învăț eu! îți dau eu, cu împrumut, 2000 de lei și mi-i dai în rate. La fiecare salariu, îmi dai 200 de lei, în 10 luni scapi de datorie. Lui Petre îi spui că am ieșit pe minus la inventar și ni s-a pus oprire pe salariu. Așa se întâmplă când lucrezi în comerț! Nu o să vină el să întrebe!

Iohannis, din SUA, despre ajutor pentru Ucraina: Este o discuţie destul de intensă despre cine poate să ofere sisteme Patriot / România nu poate rămâne fără apărare antiaeriană
Recomandări
Iohannis, din SUA, despre ajutor pentru Ucraina: Este o discuţie destul de intensă despre cine poate să ofere sisteme Patriot / România nu poate rămâne fără apărare antiaeriană

— și tu de unde ai, dragă, suma asta?

— Fată, dar naivă mai ești! Păi, dacă i-aș spune eu lui Costel tot ce fac, nu aș mai avea bani nici de țigări! Tipsul care îmi rămâne în fiecare seară de la clienți îl pun deoparte. îmi opresc și din salariu o mică parte, în fiecare lună. în cinci ani, am strâns o sumă frumușică. învață de la mine, Valeria, nu-i spune bărbatului tot ce faci. Crezi că el e tot atât de sincer cu tine?

Vorbele Rodicăi m-au făcut să mă îndoiesc și de mine însămi. De Petre, nu mai spun! Căsnicia noastră, altădată îm-plinită, s-a transformat într-o scenă de spectacol. Zilnic găseam motive de ceartă. Petre a început să se răcească. Cum ajungea de la serviciu, începeam să îi caut în agenda telefonului și în mesaje. îi verificam e-mailurile, pagina de

Facebook și Instagram. îi știam toate parolele, el mi le spusese, chipurile ca să nu fie secrete între noi. Deși era cu mine tot timpul, nu îmi puteam controla gelozia. Ajunsesem să îmi urăsc bărbatul nu-mai pentru că o ghicitoare îmi spusese că mă înșela cu o damă de inimă roșie. Cu inima îndoită, m-am dus din nou la Smaranda. Am acceptat oferta Rodicăi și m-am îndatorat pentru următoarele 10 luni. Am început să-i ascund tot mai multe lucruri lui Petre.

— Eu acum îți descânt să te scap de dama aia de inimă roșie! Dar, ca să te iubească iar Petre, trebuie să mai vii o dată… Data viitoare îți descânt pentru dragoste și spor în casă.

— Nu puteți să îmi descântați acum?

— Nu, nu se poate! Pentru dezlegare de farmece e un tarif, pentru dragoste și spor, altul! Dacă vrei, vii, dacă nu, nu! E treaba ta ce faci! Dar bărbatul ăsta nu te mai iubește. I-a luat mințile femeia aia! O să te urască după ce îl despărțim de ea! Dacă nu vii repede să îți descânt, o să te părăsească!

Am înghițit în sec și am plecat. Rodica a început să mă descoasă:

— Ce ți-a mai zis Smaranda?

— Mi-a zis să mai vin o dată ca să îmi descânte pentru dragoste și spor în casă!

— Așa să faci! Eu, de când mi-a descântat de spor, am început să adun tot mai mulți bani!

— și cum ai făcut asta? Doar avem același salariu…

— Dragă, nu pot să îți spun toate secretele mele! Deja știi prea multe…

Am suspinat și m-am dus acasă. Nu știam ce să mai cred despre Rodica. începusem să am un sentiment adânc de vinovăție. îmi mințisem soțul, mersesem la ghicitoare și m-am îndatorat la Rodica fără știrea lui Petre. Mai mult, în acea seară am făcut un test de sarcină pentru că îmi întârziase ciclul și am aflat că eram însărcinată. Când am văzut cele două liniuțe, m-am speriat. Ne doriserăm un copil și de mult timp încercam să îl concepem.

în situația în care mă aflam, după ce mi-am pierdut încrederea în Petre și în mine, rodul iubirii noastre nu mai era dorit. Primul gând care mi-a venit în minte a fost să avortez. A doua zi, la ser-viciu, i-am povestit Rodicăi de sarcină și am rugat-o să mă împrumute cu alți bani pentru chiuretaj. Nu voiam ca soțul meu să afle de existența copilului.

Amabilă peste măsură, Rodica mi-a dat banii, m-a programat la un cabinet și a mers cu mine în ziua stabilită. Mă bucuram crezând că am o prietenă adevărată, pe care mă puteam baza în orice situație.

După avort, am început să mă simt tot mai rău. Cu Petre nu mă mai înțelegeam deloc. El a venit cu propunerea să divorțăm de comun acord. Pentru că nu mă așteptam la o asemenea decizie, a doua zi, când am ieșit de la serviciu, m-am oprit direct la Smaranda ca să îmi descânte de dragoste.

Când am intrat în casa ghicitoarei, m-am trezit față în față cu Rodica și Petre. Stăteau îmbrățișați pe fotoliul din hol. Petre m-a privit cu atâta ură, cum nu mă privise niciodată.

— Sper să nu mai aud de tine nicio-dată, Valeria! Rodica mi-a spus tot: cum te-ai împrumutat de la ea pentru a veni aici, cum ai omorât copilul nostru și toate minciunile pe care mi le-ai spus.

Am plecat fără să știu în ce direcție mă îndreptam. Mi-am făcut bagajele și m-am întors în casa de la țară, în ograda părinților mei. Am aflat acum un an că, după plecarea mea, Petre și Rodica s-au mutat în casa babei Smaranda care este, nimeni alta decât mama Rodicăi! Iar despre Costel am auzit că s-a stins în urma unui accident stupid, lăsând-o pe Rodica văduvă, dar cu o avere considerabilă!

Povestea de viață prezentată în acest material este ficțională. Unele întâmplări sunt inspirate din viața reală, dar numele personajelor și anumite aspecte au fost modificate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Orașul din România cu parc de 20 de milioane de euro. Va avea lac, debarcader și pistă de biciclete
FANATIK.RO
Orașul din România cu parc de 20 de milioane de euro. Va avea lac, debarcader și pistă de biciclete
A rupt tăcerea! Primele declarații după zvonurile divorțului dintre Nicoleta Luciu și soțul ei: „Ne afectează pe noi, dar mai ales pe familiile noastre. Este foarte deranjantă treaba asta...”
Viva.ro
A rupt tăcerea! Primele declarații după zvonurile divorțului dintre Nicoleta Luciu și soțul ei: „Ne afectează pe noi, dar mai ales pe familiile noastre. Este foarte deranjantă treaba asta...”
„A venit iepurașul”. Milionarul Arpad Paszkany, cadou exorbitant pentru tânăra iubită. Antonela Pătruț și noua ei viață de regină, în 30 de imagini fabuloase
Libertateapentrufemei.ro
„A venit iepurașul”. Milionarul Arpad Paszkany, cadou exorbitant pentru tânăra iubită. Antonela Pătruț și noua ei viață de regină, în 30 de imagini fabuloase
Sportivul român s-a întâlnit cu Zendaya pe platoul de filmare în SUA. „Aveam rulotele una lângă cealaltă. Sigur, a ei mai mare decât a mea”
GSP.RO
Sportivul român s-a întâlnit cu Zendaya pe platoul de filmare în SUA. „Aveam rulotele una lângă cealaltă. Sigur, a ei mai mare decât a mea”
Cât detergent se pune în mașina de spălat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane o fac și care poate distruge hainele
FANATIK.RO
Cât detergent se pune în mașina de spălat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane o fac și care poate distruge hainele
Apariții transparente la Met Gala 2024. Vedetele care au pășit fără inhibiții pe covorul roșu și au lăsat să se vadă tot FOTO
Știrileprotv.ro
Apariții transparente la Met Gala 2024. Vedetele care au pășit fără inhibiții pe covorul roșu și au lăsat să se vadă tot FOTO
Petrecerea de după Gala MET a fost o nebunie! Vedetele au renunțat la rochiile elegante și s-au afișat în ținute sumare. Rita Ora a lăsat totul la vedere! FOTO
Unica.ro
Petrecerea de după Gala MET a fost o nebunie! Vedetele au renunțat la rochiile elegante și s-au afișat în ținute sumare. Rita Ora a lăsat totul la vedere! FOTO
Calhanoglu a surprins şi a sunat în România după ce a viralizat melodia românească. Discuţia, "încinsă" cu o glumă: "Da, am vorbit"
Orangesport.ro
Calhanoglu a surprins şi a sunat în România după ce a viralizat melodia românească. Discuţia, "încinsă" cu o glumă: "Da, am vorbit"
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de  instabilitate atmosferică
Observatornews.ro
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
Horoscop 8 mai 2024. Capricornii este bine să se ocupe de cei dragi, de solicitările lor directe și de cele indirecte
HOROSCOP
Horoscop 8 mai 2024. Capricornii este bine să se ocupe de cei dragi, de solicitările lor directe și de cele indirecte

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI