MENIU CAUTĂ
24 Feb. 2018 16:00

VIDEO / Orientul Mijlociu, o destinație în trei „arome”: Israel, Palestina și Egipt

Distribuie

Orientul Mijlociu este la doar două-trei ore de România, așa că dacă vrei să tragi o fugă nu trebuie decât să vezi ofertele pentru această regiune și odată ajuns acolo sigur te vei îndrăgosti de cultura orientală și gastronomia acestuia.

Ofertele sunt foarte diversificate, așa că ai de unde alege. Dacă vrei Israel, atunci așteaptă-te la o o paletă întreagă de distracții. De la plajă în mijlocul lunii decembrie, până la drumeții pe camile și explorat deșetul Negev, pe cămilă, sau excursii la locurile sfinte dacă ești mai credincios, Israelul le are pe toate.

„Perioada cea mai bună este când e iarnă în România. Acolo este întotdeauna cald. Încă o locașie nouă pentru români este Eilat, unde pe toată perioada anului apa Mării Roșii are 27 de grade. Avem oferte și pentru oamenii care vor să viziteze locurile sfinte, Tel Aviv, și Eilat care este 100% distracție, dar și excursii la Marea Moarte pentru cei care vor să se trateze de psoriazis sau pentru oamenii care vor să își dea jos durerile din corp”, a declarat pentru Libertatea, Lizi Sschwartz, manager pe Europa, Theorema Travel.

Majoritatea persoanelor vin pentru a vizita locurile sfinte, Mormântul Sfânt, Drumul Crucii, Ierusalim, Nazaret, bisericile cele mai importante ale creștinismului. „Bineînțeles că avem în afară de aceste locuri care sunt prezente în pachetele noastre, vizitează și Haifa. Deci sunt foarte multe locații în plus, în afara de locațiile care sunt foarte cunoscute pentru turiști, precum Mormântul Sfânt și Drumul Crucii”, a mai declarat Schwartz.

În plus, desertul Negev  este un loc mai mult pentru cei care vor aventuri extreme, pentru că turiștii au posibilitatea să facă safari în jeep sau să facă traseele de bicicletă care se întind pe sute de kilometri. De asemenea, se pot plimba cu cămilele sau să doarmă într-un cort autentic de beduini și să aibă parte de o masă bună în timp ce pot fuma o narghilea.

Mergi până-n Palestina

Zicala pe care o aveam când eram copii mici nu mai este valabilă pentru că Palestina s-a apropiat destul de mult de noi, de când cu cursele aeriene dese. Așa că și această destinație e la doar câteva ore de zbor. În plus, aromele aventurii orientale sunt la tot pasul, trebuie doar să știi ce vrei cu adevărat.

„Palestina, dintotdeauna a fost altfel și din istorie a fost un punct de vizită altfel. Avem locuri sfinte, Țara Sfântă, Bethleem, Ierusalim, Ramalah. Sunt foarte multe locuri pe care românii le pot vizita. Palestina a primit, anul trecut, de la Organizația Internațională de Turism (ONT) pentru celmai mare număr de turiști. Anul trecut am avut 2,7 milioane de turiști în Palestina”, ne-a declarat Assem Kordi, consilier Ambasada Palestinei.

Bucătăria palestiniană face parte din bucătăria orientală și avem mâncăruri foarte renumite, cele cunoscute și de poporul român precum humus, falafel, shaorma, pe lângă mâncărurile tradiționale precum orezul cu carne de miel.

Țara faraonilor, din nou accesibilă

Pentru români, Egiptul rămâne în continuare o destinație de suflet, dar în ultimii ani a fost lovită de diferite războaie, așa că turismul conațional a ales să se retragă din această destinație. Cu toate acestea, de anul trecut, diferiți turoperatori au deschis chartere către Egipt,dându-i din nou tenta de atractivitate de care avea nevoie. Acum Egiptul este împărțit pe zone turistice, în funcție de ceea ce vrei să faci.

Așa că, ai la dispoziție, Alexandria și Coasta Mediteranei, dacă ești mai temător, dar tot vrei să bifezi egiptul ca destinație văzută. Apoi, pentru cei cu ceva curaj, Sinai este încă acolo, dar turiștii încă au ceva rețineri legate de această locație. Marea Roșie și plajele ei sunt la fel de atractive aici ca și în Israel. Și bineînțeles, Cairo și împrejurimile, adică zona piramidelor, rămân una dintre cele mai solicitate destinații din Egipt.


Citește și:

VIDEO | Detaliu ascuns de Guvernul României: Președintele CE Donald Tusk a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre justiție

Citește mai multe despre orientul mijlociu pe Libertatea.

Comentarii