Mergi direct la conținut »
PORȚIA DE CARTE. Patru thrillere care trebuie să-și facă loc în orice bibliotecă

Sunt acele cărți cu ritm alert, care te fac să-ți ții medicamentele de inimă mai aproape, pe marginea noptierei. Sunt cele pe care le citești în mare viteză, pentru că știi că au un final cu totul neașteptat.

Frumoasele adormite (Stephen King, Owen King, Editura Nemira)

Fanteziile din ADN-ul lui King s-au transmis, oarecum logic și natural, și fiului său, Owen. Colaborând, cei doi au dat lumii acest volum, care propune un scenariu greu de închipuit – femeile dispar, regresând din fluturii care sunt în coconi. Inversul prințului din poveste? Cel care îndrăznește să le trezească din starea lor nu vor primi prințele blânde, ci niște creaturi înspăimântătoare și violente.

E o lume a bărbaților mai mult decât oricând, iar Evie Black e singura din toată seminția care nu poate cădea pradă acestei molimi. Și bărbații au scopuri diferite – unii vor s-o pună pe Evie la adăpost, alții, s-o distrugă. Totul se întâmplă în termenii agresivi și șocanți cu care King ne-a obișnuit de-a lungul întregii sale opere – o lume cumplită, o sugestie înfricoșătoare, o întrebare cât o metaforă. Cum ar fi dacă… ?

Dispariția lui Stephanie Mailer (Joel Dicker, Editura Trei)

Poveștile cu dispariții misterioase sunt rețeta perfectă pentru un volum care să te țină cu sufletul la gură. Cum în paginile scrise de Dicker dispare, practic, mai multă lume, suspansul e asigurat.

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele
Recomandări

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele

În 1994, o familie întreagă e ucisă în propria locuință, alături de o femeie aflată întâmplător în micul oraș balnear. Doi oameni ai legii tineri, Jesse Rosenberg și Derek Scott, soluționează oribilul omor multiplu, acoperindu-se de glorie și decorații. Două decenii mai târziu, o jurnalistă pe nume Stephanie Mailer îi spune lui Rosenberg că s-au înșelat în privința asasinului, după care dispare în condiții nedeslușite. Misterele se înmulțesc – unde a dispărut Stephanie? Ce s-a întâmplat cu adevărat în cazul crimei din anii 90 și a rezolvării sale?

Adversarul secret (Agatha Christie, Editura Litera)

Nimeni nu poate afirma că a citit prea multe volume scrise de prolifica autoare britanică. Adversarul secret combină suspansul cu cele mai pure nuanțe de spionaj întâlnite în istoria literaturii de specialitate. Acțiunea se petrece după încheierea Primului Război Mondial, când doi prieteni – Tommy, fost soldat, și Tuppence, fostă infirmieră pe front, trebuie să facă rost de un mijloc, cinstit sau oricum altcumva, ca să poată supraviețui.

Experiența curajoasă a unei familii din România. Șase luni pe trei continente, cu doi bebeluși și fără bagaj de cală
Recomandări

Experiența curajoasă a unei familii din România. Șase luni pe trei continente, cu doi bebeluși și fără bagaj de cală

Fără voia lor și împinși de nevoile imprimate de o lume în schimbare bruscă, ajung în miezul unei afaceri de spionaj, cu miză copleșitoare pentru SUA și pentru Anglia. Ambele țări și încă un inamic puternic, care are grijă să nu iasă din umbră, încearcă să obțină niște documente, de care depinde, la urma urmelor, soarta lumii. Sarcasmul Agathei Christie este arma sa secretă prin care a rămas nemuritoare, deși imaginația ei a lucrat acum un secol.

Printre lei (Ken Follett, Editura RAO)

De data aceasta, acțiunea este plasată în Afganistan, într-o zonă zguduită pe de o parte de conflicte sângeroase și îmbracată de mister pe de alta de legende locale. Și Follett, maestru al genului, compune o scenă a războiului și trădării, unde o femeie pendulează între doi bărbați periculoși – francezul Jean-Pierre și americanul Ellis, care au misiuni și interese diferite.

În clipa în care femeia comite un act de trădare, vânătoarea se declanșează, violentă și neiertătoare, în Valea celor Cinci Lei. Întâmplări de o cruzime inimaginabilă pentru cititori marchează munții afgani, într-un volum pe care-l parcurgi cu o viteză stelară.

Close
Închide
  Close