În plus, o casă întreținută și proaspăt renovată va avea o valoare mult mai mare pe piața imobiliară atunci când vei vrea să o vinzi sau să o închiriezi. De aceea, este foarte important să menții totul în stare bună.

Iată de ce aspecte trebuie să ții cont atunci cânt îți renovezi casa:

1. Structura casei

Tot procesul de renovare ar trebui să înceapă din acest punct. Elementele structurale, precum ferestrele, ușile, pereții, podeaua și acoperișul sunt esențiale pentru o casă atât aspectuoasă, dar mai ales sigură și rezistentă în timp.

Analizează fiecare dintre aceste elemente și asigură-te că se află în condiții bune, iar dacă unele dintre ele întâmpină probleme, rezolvă-le înainte să treci la următorul pas. Astfel, vei fi sigur că pleci de la o bază solidă, iar modificările ulterioare nu vor fi necesare.

2. Sistemele de apă și energie electrică

Gândește-te la casa ta precum la un turn foarte înalt. Cu cât baza este mai solidă și mai bine configurată, cu atât rezistența sa va fi mai mare pe termen lung. În acest sens, după ce te-ai asigurat că structura casei este pusă la punct, este timpul să te concentrezi asupra sistemului de țevi și sistemului electric.

CASMB recunoaște că nu sunt bani pentru tinerele mame! Cel puțin 100 de mame din București cu profesii liberale așteaptă de două săptămâni banii pentru concediul postnatal!
Recomandări

CASMB recunoaște că nu sunt bani pentru tinerele mame! Cel puțin 100 de mame din București cu profesii liberale așteaptă de două săptămâni banii pentru concediul postnatal!

Când vine vorba despre aceste aspecte, intervenția unui profesionist este obligatorie. Oricâte cunoștințe ai deține, un instalator sau un electrician de meserie va ști exact ce elemente să inspecteze pentru ca tu să locuiești într-un spațiu sigur și confortabil.

3. Hidroizolarea casei

Avariile cauzate de infiltrarea apei în diverse zone ale casei pot cauza o mulțime de probleme dificil de gestionat. Nu numai că poți afecta nivelele inferioare, în cazul unei inundații în baie sau bucătărie, dar podelele și pereții tăi vor avea de suferit.

Incidentele ce au drept cauză izolarea ineficientă împotriva apei pot genera umezeală și mucegai, acestea din urmă aflându-se în topul factorilor alergeni. În plus, dacă ai podeaua placată cu parchet, acesta se va umfla și se va deteriora iremediabil.

Având în vedere aceste lucruri, este recomandat să apelezi la specialiști pentru hidroizolarea întregii locuințe. Vei face o investiție pe termen lung, care te va feri de eventuale incidente neplăcute și reparații ulterioare.

Dan Barna cere să fie reconfirmat la şefia partidului prin votul tuturor membrilor
Recomandări

Dan Barna cere să fie reconfirmat la şefia partidului prin votul tuturor membrilor

4. Verificarea acoperișului

Un alt pas important pe care nu trebuie să îl neglijezi este inspectarea și, dacă este cazul, repararea acoperișului, în exterior, respectiv a tavanului, în interiorul casei.

Acoperișul este expus, de-a lungul celor patru anotimpuri, la condiții dificile: ploaie, vânt puternic, zăpadă, temperaturi foarte joase sau foarte ridicate. De aceea, este esențial să investești în materiale de calitate și să verifici starea lor periodic.

În ceea ce privește tavanul, este indicat să faci verificări de minimum câteva ori pe an, pentru a te asigura că totul este în ordine. O soluție modernă și eficientă este tavanul fals, pe care îl poți construi ușor din plăci de rigips. Acesta are avantajele de a izola termic și fonic, precum și de a masca rețeaua electrică sau anumite imperfecțiuni ale tavanului.

5. Eliminarea termitelor și a altor insecte

Odată ce te-ai ocupat de toate aspectele de mai sus, verifică-ți locuința și asigură-te că nu ai de a face cu insecte. Termitele, în special, sunt extrem de dăunătoare casei, mai ales dacă deții mobilier și accesorii din lemn. Acestea distrug treptat obiectele și le slăbesc structura de rezistență, ceea ce le transformă într-un real pericol.

Apelează periodic la serviciile unei firme de dezinsecție, mai ales în cazul în care locuiești la curte, mediu ce favorizează apariția diferitelor tipuri de insecte.

Parcurge acești pași de bază, iar apoi te vei putea ocupa liniștit de partea distractivă a renovării: alegerea mobilierului și a decorațiunilor.

Foto: pexels.com

Nadal, iritat de o întrebare despre căsătorie: „O întrebare de rahat!” Cum a continuat dialogul, jurnalistul așteaptă scuze
GSP.RO

Nadal, iritat de o întrebare despre căsătorie: „O întrebare de rahat!” Cum a continuat dialogul, jurnalistul așteaptă scuze

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze