Există câteva calități de bază pe care trebuie să le căutam la un covor pentru business: modelul, culoarea, rezistența și confortul. Însă, scopul lui este mai important decât aspectul decorativ.

Înainte de a te hotărâ să achiziționezi covorașe pentru interior, trebuie să iți pui câteva întrebări cât se poate de realiste și care te vor ajuta să decizi dacă acel covor se potrivește in spațiul de care dispui:

1. Se potrivește covorul cu zona în care este folosit? Trebuie să identifici dacă un anumit design și tip de covor este potrivit spațiului în care va fi folosit, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Acest lucru te va ajuta să alegi tipul covorului, culoarea și designul.

2. Este covorul rezistent? Ia în considerare câti oameni primești în clădire zilnic. Cu cât îți trec mai  multe persoane pragul, cu atât vei avea nevoie de un covor mai rezistent la trafic și uzură.

3. Acest covor se întreține cu ușurință? Curățarea și întreținerea pot fi adevărate provocări pentru foarte multe tipuri de covoare. Nu este eficient să investești prea mult timp și resurse financiare în spălarea, aspirarea și întreținerea covorului.

Întrebarea pusă de Radu Tudor la dezbatere. Iohannis: 'Ați atins o chestiune foarte sensibilă'
Recomandări

Întrebarea pusă de Radu Tudor la dezbatere. Iohannis: 'Ați atins o chestiune foarte sensibilă'

4. Se încadreaza covorul în bugetul propus? Această întrebare este necesară în special pentru spațiile foarte mari ce trebuie acoperite cu covorașe de exterior sau de interior. Este important să ne încadrăm în buget, mai ales atunci când amenajăm spații de mari dimensiuni, unde se poate ajunge la sume enorme investite pentru decor.

5. Este design-ul covorului atrăgător? Aceasta este ultima, însă nu cea din urma întrebare. Aspectul spațiului care urmează să fie amenajat este esențial, în special atunci când este vorba despre o clădire de birouri, un mall, o pensiune sau un hotel.

Covoarele supuse unui trafic intens vor avea zilnic cantități imrpesionante de murdărie. Pentru astfel de situații, sunt recomandate covoarele în culori mai închise. De exemplu gri, albastru inchis, roșu burgundy, nuante de maro închis sau tonurile de negru sunt perfecte. De asemenea, pe aceste culori nici petele nu vor fi vizibile.

Covorul mai are un alt rol important. Acesta este esențial pentru reducerea zgomotului. De exemplu, în clădirile de birouri sau în hoteluri, unde liniștea este importantă, dacă nu există covoare, se aud pașii persoanelor care tranzitează, mai ales sunetul produs de pantofii cu toc. De aceea, sunt recomandate covorașele HORECA.

Covoarele profesionale sunt în general realizate din fire speciale de nylon, poliamida sau polipropilena și de aceea sunt atât practice, cât și foarte rezistente. Textura lor specială le face ușor de spălat și aspirat și nu au riscul de a intra la apă sau de a-și pierde culoarea.

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”
GSP.RO

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură