Prin campania Donează pentru linia întâi antreprenorii, companiile și orice persoană fizică pot contribui la furnizarea de echipamente de protecție și nu numai personalului medical și de urgență din prima linie. Donațiile se fac la adresa www.eMAG.ro/doneaza.

În cazul persoanelor juridice, ajutorul poate veni de două ori, dacă aleg să direcționeze 20% din impozitul pe profit către cauză, prin intermediul unui contract de sponsorizare. Doar câțiva pași mici pentru un gest atât de mare sunt necesari:

  1. Dacă societatea comercială plătește impozit pe profit, suma aferentă sponsorizării este scăzută din impozitul pe profit datorat, la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat
  2. Microîntreprinderile pot sponsoriza, de asemenea, Donează pentru linia întâi, urmând să deducă valoarea sponsorizării, până la nivelul de 20%, din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile 

Procedura pentru redirecționarea celor 20% din impozitul pe venit este simplă. Nu trebuie decât să fie semnat un contract de sponsorizare, în două exemplare, ce ulterior trebuie înregistrat în contabilitate în anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului plății efective a impozitului). 

Dacă suma donată depășește aceste limite, companiile ce plătesc impozit pe profit pot reporta diferența și continua să o deducă timp de 7 ani consecutivi. În cazul firmelor ce plătesc impozit pe venit (microîntreprinderile), diferența este, de asemenea, reportabilă și deductibilă timp de 28 de trimestre consecutive.

Sumele donate prin platformă sunt folosite pentru a cumpăra materialele și aparatura necesară în spitale, dar și pentru medicii de familie, polițiștii, jandarmii și militarii aflați în linia întâi, pe baza necesarului furnizat de către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), în coordonare cu Ministerul Sănătății. 

Inițiativa a reunit, până acum, peste 2.100 de companii și 31.000 de persoane fizice. Cele mai multe donații, raportate la numărul de locuitori, au venit din Voluntari, Otopeni, Popești-Leordeni, Florești și Bragadiru, în timp ce localitățile care au contribuit cel mai mult prin donații sunt București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, și Brașov. 

Donează pentru linia întâi este o inițiativă lansată de companiile Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG.

Mastercard și Baupartner Group se numără printre companiile care s-au alăturat recent eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19 prin platforma Donează pentru linia întâi, cu donații de 500.000 de lei fiecare.

Foto: instagram.com/cmovila


La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.