MENIU CAUTĂ

(Publicitate) Cum te vopseşti corect acasă: ce trebuie să faci să nu-ți strici părul!

Distribuie

De multe ori, ne este aproape imposibil să ajungem la salon pentru a ne reîmprospăta culoarea: fie din lipsă de timp sau de bani, suntem nevoite să apelăm la o altă metodă în afară de a frecventa un hairstylist. Dacă te simți vinovată și îți privești părul cu o urmă de tristețe gândindu-te că e foarte posibil să îi faci rău, noi suntem aici ca să îți oferim cele mai bune sfaturi, pe care le-am învățat direct de la specialiști.

Experții sunt de părere că te poți vopsi singură acasă, atât timp cât nu îți dorești imposibilul. Nu îți va fi greu deloc să obții o culoare cu una sau două tonuri mai închisă ori mai deschisă decât nuanța ta naturală sau să acoperi rădăcinile, dar nu îți recomandăm să încerci să obții șuvițe impecabil executate acasă sau să îți decolorezi părul decât dacă ești profesionistă. Pentru toate celelalte situații, îți sărim în ajutor cu trucuri de la specialiști, sfaturi referitoare la alegerea vopselei și a ustensilelor de care ai nevoie!

Cum alegi vopseaua de păr?

Iată cea mai importantă întrebare pe care și-o adresează orice fată care se vopsește acasă. Din multitudinea de nuanțe care ne sunt puse la dispoziție, care mai de care mai atrăgătoare, e aproape imposibil să o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine. Ține cont de trucurile noastre și misiunea va deveni mult mai ușoară!

 • Privește cu atenție culorile de pe cutie. Nu te lăsa atrasă de nume sau de imaginea fetei de pe ambalaj, ci întoarce cutia pe spate și verifică cu atenție atât culoarea care va ieși, dar mai ales nuanța de pornire: dacă părul tău nu seamănă nicidecum cu ea, renunță. Sunt unele tonuri care ies doar pe blond, de exemplu, așa că, dacă tu ești brunetă, vei da greș.
 • Optează pentru o nuanță cu circa două tonuri mai deschisă decât cea pe care ți-o dorești. În general, atunci când e aplicată acasă, vopseaua se poate închide mai mult decât la salon, din cauza faptului că nu te pricepi să amesteci cu aceeași măiestrie de pictor pigmenții.
 • Testează înainte! Adori culorile blond rose care se poartă acum? Perfect în regulă, dar ești sigură că ți-ar sta bine cu ele? Caută vedete sau persoane pe care le cunoști, ce arată fabulos cu nuanța pe care ți-o dorești, și compară-ți pielea, ochii și culoarea naturală a părului cu ele. Dacă sunteți extrem de diferite, mai bine ți-ai schimba părerea. Un alt truc util e reprezentat de testarea culorii pe o singură șuviță, eventual una care nu se vede.
 • Decide care e formula corectă pentru tine. Pe piață există acum o multitudine de variante de vopsea, și nu ne referim doar la culoare. Experții fac lumină și ne spun că vopseaua cremă e cea mai adecvată dacă ai fire albe de acoperit, iar cea spumă se potrivește mai bine femeilor care nu încearcă o schimbare dramatică de look și se tem să nu își agreseze părul.
 • Alege sortimente profesionale. Poate cel mai important sfat atunci când vine vorba despre alegerea colorantului de păr este legat de calitatea sa. Optează întotdeauna pentru sortimente profesionale, deoarece garantează o rezistență, o pigmentare și o intensitate peste medie. De asemenea, aceste produse nu atacă fibra capilară și sunt mult mai ușor de aplicat acasă. Comandă aici vopsea de păr profesională și vei fi pur și simplu impresionată de rezultate. Ai de ales între nenumărate culori, care mai de care mai frumoase!

Vopsea permanenta Perlacolor – OYSTER Perlacolor Professional Hair Coloring Cream 100 ml

De ce ustensile ai nevoie?

Te vopsești pentru prima dată acasă și nu prea știi ce îți trebuie, în afară de vopseaua propriu-zisă? Îți spunem noi!

 • Un recipient de sticlă sau de ceramică. Deși majoritatea vopselelor sunt azi însoțite de ambalaje din care poți picura produsul direct pe păr, nu strică să ai la îndemână un bol în care să amesteci culorile.
 • Mănuși de unică folosință. La fel, multe dintre variantele de pe piață sunt deja echipate cu mănușile cu care vei aplica vopseaua. Dacă le lipsesc, nu e rău să ai mereu la îndemână o pereche.
 • Un prosop sau un sac de plastic. Mai ales atunci când ești la început, vei observa că tinzi să aplici vopseaua precum un pictor surprins în frenezia creativă și murdărești totul în jur. De aceea e recomandat să întinzi pe jos un sac de plastic (care poate fi refolosit, pentru a nu vătăma mediul) și să îți pui pe umeri un prosop mai vechi. La fel de bine poți utiliza și un tricou pe care nu îl mai porți.
 • O periuță de dinți, una de mascara sau o pensulă. Dacă ai posibilitatea să investești într-o pensulă profesională, bravo! Dacă nu, să știi că și periuța ta de dinți se va descurca la fel de bine. Poți folosi și o perie de la o mascara veche, pentru a repartiza vopseaua pe linia părului.
 • Cremă de față. Aplică un strat generos de cremă pe zonele pe care știi că le vei păta (frunte, urechi, gât, piept, față), pentru că mai ales culorile foarte pigmentate tind să fie extrem de greu de îndepărtat.

Sfaturi pentru un vopsit ca la salon

Experții ne-au împărtășit trucurile lor, iar noi ți le spunem și ție!

 • Urmează întotdeauna instrucțiunile de pe cutie! Specialiștii insistă că principalul motiv pentru care femeile dau greș atunci când se vopsesc acasă este reprezentat de refuzul de a mai citi instrucțiunile de folosire a vopselei. Creatorii produsului știu mai bine decât oricine cum trebuie aplicat și mai ales cât trebuie lăsat să acționeze acesta.

 • Împarte părul în mai multe secțiuni. Dacă vrei să nu îți scape nicio șuviță (și mai ales nicio rădăcină), procedează ca atunci când te îndrepți și împarte podoaba capilară în mai multe secțiuni (părul din creștet, părul de la o ureche la alta).
 • Fii atentă la rădăcini. Dacă vrei să îți vopsești doar rădăcinile și nu îți modifici culoarea, aplică vopseaua pe acestea și folosește un strat generos de balsam de păr pe lungimi. Cu câteva minute înainte de timpul de expirare, masează vopsea pe suprafața acoperită cu balsam. O împrospătezi astfel și pe lungimi, iar părul nu are de suferit. Dacă, dimpotrivă, îți dorești o culoare nouă, aplic-o întâi pe lungimi și, după ce a trecut jumătate din timpul de așteptare, tratează și rădăcinile: explicația e că, datorită căldurii degajate de pielea capului, acestea se colorează mai rapid.
 • Vopsește-te după două zile de la ultima spălare. Astfel, uleiurile naturale vor proteja părul de la degradare. Nu aștepta însă mai mult, deoarece firul va fi prea poros, va absorbi mai multă vopsea și rezultatele vor varia în intensitate.

Ține cont de aceste recomandări și va fi floare la ureche să te vopsești acasă! Alege cea mai bună vopsea, asigură-te că ai la îndemână toate instrumentele necesare înainte de a începe și urmează sfaturile specialiștilor, pentru o culoare incredibil de frumoasă, care a ieșit din propriile tale mâini!

Comentarii