MENIU CAUTĂ
15 Aug. 2018 10:44

Răsfață-ți simțurile și rafinează-ți gusturile: 5 deserturi deosebite pentru iubitorii de dulciuri

Distribuie

Apetitul oamenilor pentru deserturi datează din cele mai vechi timpuri. Prepararea deserturilor a mers mână în mână cu gătitul mâncării de-a lungul întregii istorii a omenirii, pe toate continentele și în toate timpurile. Pasiunea noastră pentru deserturi ne-a făcut să împingem limitele gusturilor tot mai departe, iar varietatea și calitatea acestora s-a dezvoltat odată cu imaginația noastră. Iată 5 dintre cele deosebite:

Un desert popular

Ciocolata este, probabil, cel mai cunoscut și cel mai des consumat desert creat vreodată. Oamenii iubesc ciocolata, fie că este prezentă în prăjituri, torturi, înghețată sau în formă brută. O consumăm atât la ocazii speciale, cât și în timpul liber, o oferim cadou celor dragi și facem chiar sculpturi din ea. Iar tocmai această apetență deosebită pe care o avem pentru ciocolată a dus la apariția a zeci de sortimente cu arome din ce în ce mai diverse.

Mai mult decât atât, dezvoltarea industriei producătoare de ciocolată a dus și la apariția unor tipuri noi, cum este ciocolata premium, apreciata chiar și de cei mai pretențioși consumatori. Astfel, iubitorii de ciocolată se pot bucura de experiențe unice de gust și de arome neobișnuite, precum piper jamaican, bergamotă, flori de portocal, gin tonic și multe altele.

Un desert scump

Când vine vorba despre prețul unui desert, sunt luați în considerare mulți factori, atât în ceea ce privește prețul său de vânzare, cât și costul preparării sale. Spre exemplu, unul din cele mai scumpe deserturi create vreodată este un tort cu fructe și diamante realizat de magazinul Takashima, din Tokyo, a cărui preparare a costat 1,72 milioane de dolari. Prețul exorbitant al acestui desert se datorează celor 223 de diamante încrustate pe exteriorul său. A fost nevoie de peste 6 luni pentru a realiza designul acestui tort și de o lună întreagă pentru prepararea sa. Cu toate acestea, tortul nu este destinat consumului, fiind realizat de companie pentru a fi expus, în scopuri publicitare.   

Un desert ciudat

Restaurantul Modern Toilet din Taipei este un local foarte excentric, recunoscut pentru mâncarea servită în castroane ce se aseamănă cu vasele de toaletă și preparatele sale în formă de excremente umane. Însă nici numele deserturilor nu se lasă mai prejos. Unul dintre cele mai populare este „Dizenteria Verde”, care, în ciuda denumirii sale neatrăgătoare, este foarte apreciat de clienții localului. Acesta este un desert elaborat pe bază de fulgi de gheață, cu sirop de kiwi și este foarte gustos, fiind unul dintre cele mai comandate, atât de străini, cât și de localnici, conform Time. Ca alternative, restaurantul le mai pune clienților la dispoziție și alte deserturi ciudate, precum „Scaunul cu sânge” (căpșuni) sau „Diareea cu bucățele uscate” (ciocolată).

Un desert „științific”

La restaurantul Zenses Neo-Shanghai Cuisine, din Manila, gastronomia moleculară se află la loc de cinste. Acesta este unul din puținele locuri din lume unde se poate consuma înghețată „Nitro”, un desert preparat cu ajutorul nitrogenului lichid, chiar în fața clienților. Bineînțeles, aici prepararea fiecărei înghețate este un spectacol în sine, iar aceasta se face cu arome deosebite, precum lavandă, trandafiri sau chiar ouă cu bacon.

Un desert picant

Preparat în Glasgow, Scoția, acest desert este, probabil, cel mai picant din lume. Numele său este „Respirația Diavolului” și este un tip de înghețată foarte neobișnuit, preparat cu cei mai iuți ardei din lume și anume Carolina Reapers. Toți clienții care vor să consume acest desert trebuie să aibă peste 18 ani și sunt obligați să semneze un contract prin care disculpă restaurantul de orice responsabilitate în cazul unui accident sau dacă suferă vreo problemă medicală în urma consumului.  

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii