MENIU CAUTĂ

Reacția ministrului Sănătății, Sorina Pintea, după moartea tânărului din Neamț în Belgia: ”Nu s-a întârziat nicio secundă”

Citește cronologia transferului tânărului ars la Piatra Neamț în Belgia. Un deputat dezvăluie cum era birocrația din România să-l coste viața pe Alexandru.

Totuși, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că în cazul tânărului din Neamț, transferat în Belgia cu arsuri pe 70% din suprafața corpului, s-a făcut tot ce s-a putut pentru a fi salvat la timp.

”A fost transferat în Belgia în momentul în care medicii și-au dat acordul. În momentul în care medicii din Belgia au spus DA, Alexandru a plecat. S-a făcut tot ce s-a putut, transferul s-a făcut în momentul potrivit. Din momentul în care a fost transportat, am ținut legătura cu medicul care s-a ocupat, care este de origine română. În cazul lui Alexandru, nu s-a întârziat nicio secundă. Dacă se dădea acceptul cu 5 ore mai devreme, atunci era trimis. A fost vorba de plata unui avans, am făcut-o discutând cu Casa de Asigurări, pentru că era necesară în acest moment”, a precizat Sorina Pintea, citată de Știrile Pro TV.

Tânărul în vârstă de 28 de ani a ajuns la Spitalul Charleroi din Belgia, infectat cu Acinetobacter şi Klebsiella, încă din România. Înainte de a pleca din România, pacientul, cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, a fost operat, iniţial, în clinica de chirurgie plastică de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, unde s-ar fi infectat cu cele două bacterii.

Potrivit medicului român, care l-a preluat în străinătate, procedurile la care ar fi fost supus pacientul în ţară nu ar fi fost complete.

În ceea ce privește ancheta pompierilor, aceasta a stabilit că deflagrația, soldată cu trei răniți, a avut loc în urma acumulării de gaze în apartament, în momentul când tânărul a aprins lumina. Gazul a ieșit printr-o fisură a racordului flexibil al aragazului.

Din calculele făcute de pompieri în apartamentul respectiv s-a acumulat, probabil și din cauza măririi fisurii, un metru cub de gaz. Adică 1.000 de litri, în condițiile în care o singură butelie de aragaz conține 12-14 litri.

El a coborât pe picioarele sale imediat după explozie, dar a leșinat. Suferise arsuri ale căilor respiratorii și pe mai bine de 60% din suprafața corpului, și nu putea fi tratat în România.

Vezi imaginile groazei din apartamentul mistuit de foc în Piatra-Neamț și detaliul ironic descoperit de o mătușă.


Citește și… Au trecut de două ori pe lângă moarte! Au scăpat din atacul armat din California, dar și din masacrul din Las Vegas, soldat cu zeci de morți


 

Citește mai multe despre Sorina Pintea, ars, Belgia, Deces, neamt și Piatra Neamț pe Libertatea.

Comentarii