Mergi direct la conținut »
REȚETE | Vinul roșu în dulciuri
Lifestyle Libertatea > Lifestyle

REȚETE | Vinul roșu în dulciuri

De Petre Dobrescu,

În sezonul de toamnă iarnă, toată lumea se gândeşte, în primul rând, la vinul fiert. Noi vă sugerăm azi alte trei metode de a întrebuinţa vinul şi de a avea pe masă trei dulciuri delicioase; un chec, o prăjitură cu cremă şi o îngheţată. Reţetele poti fi găsite site-ul petitchef.ro.

Ad placeholder

Chec cu vin roşu şi ciocolată

Ingrediente: 4 ouă, 290 grame de făină, 200 grame de zahăr, 135 grame de unt topit (dar răcit), 100 grame de ciocolată neagră, 235 ml de vin roşu dulce sau demisec, o linguriţă cu scorţişoară, o lingură cu cacao, esenţă de vanilie, un plic de praf de copt, sare, un cub de unt.

Mod de preparare: ungem o tavă pentru chec cu cubul de unt. Punem o lingură cu făină, adică 25 grame (la chec vom folosi 265 grame) şi o întindem pe toată suprafaţa tăvii. Punem praful de copt, praful de cacao, scorţişoara şi un vârf de linguriţă cu sare peste cele 265 g de făină şi omogenizăm. Radem ciocolata neagră pe răzătoarea mică. Încălzim cuptorul. Pregătim un bol în care punem ouăle şi mixăm. Adăugăm zahărul şi continuăm să mixăm până când acesta se topeşte, amestecul îşi dublează volumul şi devine albicios. Punem amestecul de ingrediente uscate (făină, cacao, praf de copt, scorţişoară şi sare) şi omogenizăm uşor cu ajutorul unei spatule. Spre final adăugăm esenţa de vanilie, untul topit, vinul roşu şi ciocolata rasă. Amestecăm încet toate ingredientele până când obţinem o compoziţie omogenă. Răsturăm aluatul în forma pentru chec pregătită şi nivelăm uşor. Introducem tava în cuptorul încălzit, la foc potrivit, circa 60 de minute. După primele 30 de minute, micşorăm focul. Când desertul trece testul scobitorii, scoatem tava din cuptor. Lăsăm prăjitura să se răcească în formă, apoi o scoatem din tavă.

Ad placeholder
Noi imagini cu Andreea Esca de la petrecerea unde nu s-au respectat regulile sanitare. Vedeta, filmată chiar de PRO TV cu și fără mască la eveniment
Recomandări
Noi imagini cu Andreea Esca de la petrecerea unde nu s-au respectat regulile sanitare. Vedeta, filmată chiar de PRO TV cu și fără mască la eveniment
 

Prăjitură aromată cu cremă de vin roşu

REȚETE | Vinul roșu în dulciuri

Ingrediente: pentru blat: 5 ouă, 125 g zahăr, un praf de sare, 150 g făină – pentru cremă: un plic praf de budincă de vanilie, 500 ml vin roşu, 150 g zahăr, 250 g unt, 350 g marţipan, 150 g zahăr pudră, 150 ml frişcă, câteva boabe de struguri negri.

Mod de preparare: se încălzeşte cuptorul la 175 grade C. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă bine cu zahăr şi se adaugă sare şi făină. Se bate albuşul şi se adaugă. Se întinde aluatul într- o tava întinsă (de aragaz) tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca 12-15 minute. Se răstoarnă blatul pe un şervet de bucătarie presărat cu zahăr şi se îndepărtează hârtia cu grijă. Se taie apoi 4 felii de mărimea tăvii de chec din aluatul rezultat. Se amestecă praful de budincă, vinul şi zahărul şi se dă în fiert, ca la o budincă obişnuită. Se ia de pe foc şi se adaugă untul; se răceşte, amestecând. În fine, se amestecă marţipanul cu zahăr pudră şi se întinde pe o folie transparentă (din plastic), puţin mai mare decât forma dreptunghiulară. Se transferă în tavă cu ajutorul foliei şi se apasă pe la colţuri. Se bate crema de vin cu telul/mixerul. Se întinde crema pe marţipan, iar deasupra se aşaza unul din blaturi. Se alternează straturile de cremă cu celelalte 3 blaturi, sfârşind cu un blat. Se bate frişca şi se ornează prăjitura cu struguri şi frişcă.

Ad placeholder
DIICOT l-a găsit în Brazilia pe cel care a umplut Delta cu cocaină! Final cu o mare surpriză și în dosarul Black Cube: nu oamenii de afaceri au comandat filajul la Kovesi!
Recomandări
DIICOT l-a găsit în Brazilia pe cel care a umplut Delta cu cocaină! Final cu o mare surpriză și în dosarul Black Cube: nu oamenii de afaceri au comandat filajul la Kovesi!
 

Îngheţată de vin roşu

REȚETE | Vinul roșu în dulciuri

Ingrediente: 300 ml vin rosu dulce, 100 ml lapte, 130 g zahăr brun, o lingură şi jumătate de miere, o lingură zahăr alb fin, două gălbenuşuri de ou, 125 g unt, 125 g mascarpone.

Mod de preparare: crema mascarpone se amestecă bine cu gălbenuşurile şi cu lingura de zahăr alb fin. Vinul, zahărul brun, mierea, laptele şi untul se pun pe foc şi se amestecă în jur de 10 minute, până când untul s-a topit şi totul are un aspect omogen. Se toarnă peste amestecul de mascarpone. Se mixează totul în blender sau cu mixerul vertical până se face cremă. În primele 3-4 ore de când a fost pusă în congelator, e bine să o mai amesteci de câteva ori cu o lingură. Astfel se vor încorpora bine şi eventualele bucăţi de mascarpone care nu s-au mixat îndeajuns. Se lasă în congelator peste noapte.

Ad placeholder
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
HOROSCOP
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close