MENIU CAUTĂ

Top cinci proteste în sânii goi

Distribuie

Sunt multe modalităţi de a trage un semnal de alarmă oamenilor din jur: petiţii, scrisori oficiale, greve, aruncatul cu fructe stricate în adversari, dar nici unul din ele nu atrage atenţia mai mult decât protestele în sânii goi.

Iată cinci situaţii în care femeile au vrut să se facă înţelese arătându-şi sânii şi nu numai:

1. Au mers în sânii goi pe stradă pentru a putea să facă plajă topless

0-177547-20090823_alc_a01_040.jpg

În anul 2007 mai multe femeie din Suedia au lansat o campanie numită ”Doar sâni” prin care îşi apărau dreptul de a face plajă şi de a înota în piscinele publice în sânii goi. Ele au recurs la acest gest după ce un salvamar de la o piscină din apropierea oraşului Stockholm a rugat două femei să-şi acopere sânii. Din nefericire ele au pierdut ”lupta”.

2. S-au dezbrăcat pentru apărarea drepturilor animalelor

0-177548-cheguevara.jpg

Asociaţia PETA, care apără drepturile animalelor, este cunoscută pentru membrii care fac proteste în sânii goi sau chiar în pielea goală. Adesea ei conving vedetele să li se alăture. Chiar şi nepoata lui Che Guevara a pozat în sânii goi pentru a convinge oamenii să devină vegetarieni.

3. Au mers goi pe biciclete pentru a salva Planeta

0-177550-bicla.jpg

 700 de biciclişti îndrăzneţi au renunţat la haine şi au pornit la un marş prin oraşul Brighton, Marea Britanie, pentru a sublinia cât rău face dependenţa de maşini. Este unul din multele proteste de acest gen făcute de bicicliştii din întreaga lume.

4. Au renunţat la haine în favoarea prostituţiei

50 de prostituate din oraşul El Alto, Bolivia, s-au dezbrăcat după ce loc0-177551-highres_00000401372435.jpgalurile din zonă au reuşit să închidă cluburile de striptease. Locuitorii au fost încântaţi de protest mai ales că până atunci erau nevoiţi să plătească pentru a vedea fete goale.

5. Şi-a arătat sânii pentru că legea interzice protestele topless

Elizabeth Book, din Florida, a fost arestată pentru că în anul 2004 a protestat în sânii goi împotriva legii care interzice actele indecente în public inclusiv protestele topless ale femielor. După îndelungi deliberări judecătorii au decis că, până la urmă, femeile au dreptul de a protesta în sânii goi chiar şi împotriva legii care le interzice acest lucru.

Comentarii