La 14 ani, Tudor a plecat în Belgia, la Bruxelles, la mama sa şi s-a înscris la cursurile Institutului de Industrie şi Cercetare în industria alimentară, unde timp de 4 ani a studiat „după un program extraordinar de intens”. Imediat după ce a absolvit, a avut curajul să se lanseze pe piaţă cu propriile lui produse, deşi asta presupunea sacrificii foarte mari.
„Am încropit un mic laborator într-un beci din Bruxelles unde făceam noaptea croissante, tarte dulci şi sărate, foarte populare în Belgia. E vorba de un aluat sărat, cu tot felul de amestecuri de legume, jambon, andive, praz, bacon, broccoli şi ciuperci, iar la prima oră a dimineţii plecam cu ele la târg, unde aveam taraba mea.”
A făcut asta vreme de patru ani de zile, când şi-a dat seama că viitorul lui nu este Belgia, aşa că a plecat în America, unde a trebuit să înceapă din nou de jos, de la spălatul fructelor într-un hotel de Miami. Deşi aici nu a mai urmai niciun fel de studii, a reuşit să facă şcoala vieţii, astfel că America l-a învăţat cum să poată vinde ceea ce ştie el să facă şi e sigur că fără această experienţă nu ar fi reuşit astăzi, în România.
La 27 de ani s-a întors acasă în România şi a deschis Chocolat – „o acumulare a multor lucruri pe care le-am văzut peste tot pe unde am călătorit”, iar de luni, 5 noiembrie, de la 20:30, telespectatorii îl vor putea vedea în postura de jurat Top Chef.