• Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

În prezent, pescuitul reprezintă o activitate care reprezintă o modalitate de relaxare pentru cei care vor să petreacă timp de calitate împreună cu familiile lor sau cu prietenii ori o competiție sportivă pentru cei cărora le plac provocările. În ambele situații, însă, pescuitul reflectă un hobby.

Indiferent că vorbim despre pescari amatori sau sportivi (profesioniști), în ambele cazuri, undița este cel mai important echipament fără de care, evident, un pescar nu s-ar mai putea numi pescar și nu ar mai putea practica această veche îndeletnicire pe malul apei.

Odată cu trecerea anilor, undițele s-au dezvoltat foarte mult și au devenit din ce în ce mai performante și mai avansate din punct de vedere tehnologic și sunt disponibile într-o gamă variată de modele.

În plus, ele sunt fabricate din cele mai bune, mai rezistente și mai eficiente materiale, precum carbonul sau grafitul, care le ușurează munca pescarilor. De aceea, alegerea celei mai potrivite undițe poate fi o sarcină grea.

INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”
Recomandări
INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”

Undițe de pescuit din carbon

Carbonul este unul dintre cele mai bune materiale din care se fabrică undițele de pescuit. Acesta conferă o lejeritate foarte mare în manevrarea undiței, precum și un efort minim în susținerea bățului în mână pentru un timp îndelungat.

Prima undiță din carbon pe care ți-o sugerăm este Sensas Rafale 6M. Deși are un preț mai ridicat este o undiță cu care nu ai cum să dai greș pe malul apei. Este ideală pentru pescuitul de apă dulce și cel marin, are 6 tronsoane și o lungime maximă de 6 metri, ceea ce o recomandă pentru pescuitul profesionist. În plus, este și foarte ușoară, cântărind numai 210 grame.

Sensas Rafale 6M
Sensas Rafale 6M

A doua noastră propunere este Gordon Dynamax 6.00 M. Este un produs de clasă medie, care se adresează atât pescarilor profesioniști, cât și celor amatori. Varga este realizată tot din carbon ceea ce îi conferă un plus de rigiditate, dar și o rezistență foarte mare. Greutatea de 295 de grame reprezintă un alt atu important.

MApN anunță că a găsit „elemente ale unei posibile drone”, în Insula Mare a Brăilei. Imaginile surprinse de localnici | VIDEO
Recomandări
MApN anunță că a găsit „elemente ale unei posibile drone”, în Insula Mare a Brăilei. Imaginile surprinse de localnici | VIDEO
Gordon Dynamax 6.00 M
Gordon Dynamax 6.00 M

O altă undiță foarte bună este Baracuda Aqua Crocodile 6 m A: 5-20 g, care măsoară 6 m, are acțiune medie, talonul subțire și este foarte ușoară. Este o undiță „low-cost” și se adresează pescuitului staționar la plută. Datorită acțiunii semi-parabolice, a puterii de aruncare de 20 grame și lungimii de 6 m, „crocodilul” lansetelor Baracuda poate fi utilizat pentru a pescui pești de talie mare.

Baracuda Aqua Crocodile 6 m A: 5-20 g
Baracuda Aqua Crocodile 6 m A: 5-20 g

Undițe de spinning (lansete)

Dacă dprești să achiziționezi o lansetă spinning telescopică ieftină și bună, trebuie să știi câteva detalii despre acestea. Astfel, lanseta telescopică este formată din două sau mai multe segmente, însă acestea reprezintă niște tuburi glisate.

Cum încearcă avocații lui Mario Iorgulescu să-l scape de pedeapsa la 13 ani de închisoare. „Suferă de leziuni cerebrale din copilărie”
Recomandări
Cum încearcă avocații lui Mario Iorgulescu să-l scape de pedeapsa la 13 ani de închisoare. „Suferă de leziuni cerebrale din copilărie”

Dacă vei pescui cu „telescopică” vei observa o serie de avantaje pentru simplul motiv că lanseta este ideală pentru mai multe tipuri de pescuit, iar greutatea ei este mai mică decât a altor lansete. În plus, lanseta telescopică se folosește cu lungimi diferite, fără a-și modifica specificul.

Una dintre cele mai bune modele de pe piață este lanseta Baitrunner Wind Blade în primul rând datorită greutății reduse și a echilibrării potrivite. Acest lucru face ca pescuitul cu această lansetă să fie o adevărată plăcere. Elementele undiței sunt protejate împotriva zgârieturilor cu o vopsea specială. Este o lansetă universală, care poate fi utilizată la orice fel de pește.

 Lanseta Baitrunner Wind Blade
Lanseta Baitrunner Wind Blade

O altă lansetă recomandată de specialiștii în domeniu este lanseta 2.1 m Cool Angel Raizer. Este fabricată din blank-uri de carbon, ceea ce îi conferă o greutate de doar 250 de grame. De asemenea, oferă o putere de aruncare de 10-30 g, măsoară 2,7 metri și este alcătuită din două tronsoane.

 lanseta 2.1 m Cool Angel Raizer
Lanseta 2.1 m Cool Angel Raizer

Un produs la fel de apreciat este lanseta telescopică 2.7 m Fish King 4000. Este o lansetă pentru spinning mai ales, dar se poate utiliza și la pescuitul de pește răpitor sau la pescuitul staționar.

lanseta telescopică 2.7 m Fish King 4000
Lanseta telescopică 2.7 m Fish King 4000

Undițe pentru copii

Deși cei mai mulți copii sunt atrași de calculatoare, televizoare, telefoane mobile sau jocuri video sunt destui cei cărora le place să meargă pe baltă împreună cu părinții lor. Iar un set complet de pescuit poate fi un cadou ideal pentru tinerii care preferă un stil de viață sănătos în aer liber și își doresc să aibă amintiri frumoase.

Pentru aceștia există un set vargă/undiță Wind Blade din carbon compozit de 3,6 metri. Pachetul este recomandat de specialiști pentru copiii care vor să se inițieze în tainele pescuitului și conține o undiță de 3,6 metri și 7 tronsoane, suport undiță, juvelnic și linie de pescuit de 1.2 g.

set vargă/undiță Wind Blade din carbon compozit de 3,6 metri
Set vargă/undiță Wind Blade din carbon compozit de 3,6 metri

De asemenea, pentru cei mici există un set de pescuit cu lansetă EastShark și mulineta YF200. Lanseta telescopică EastShark pentru copii are o lungime maximă de 90 cm și dispune de două tronsoane, în timp ce lungimea de transport este de 50 cm.

 set de pescuit cu lansetă EastShark și mulineta YF200
Set de pescuit cu lansetă EastShark și mulineta YF200

În sfârșit, o altă soluție pentru micii pescari o reprezintă kit-ul lanseta telescopică și accesorii pentru apă dulce sau sărată. Lanseta este realizată din fibră de sticlă, ceea ce o face extrem de durabilă în timp. Kit-ul este potrivit pentru orice tip de apă, dulce sau sărată.

kit-ul lanseta telescopică și accesorii pentru apă dulce sau sărată
Kit-ul lanseta telescopică și accesorii pentru apă dulce sau sărată

Set de undițe de pescuit

În comerț există o gamă variată de kit-uri de pescuit, însă am făcut o selecție cu cele mai accesibile produse disponibile la vânzare. Un prim produs este un set de undiță pescuit staționar FIRSTFISH 5M + linie montată, care este conceput tocmai pentru inițierea în pescuit, mai ales în apă dulce. Undița telescopică din fibră de sticlă este flexibilă și rezistentă și este gata de utilizare. Ansamblul ocupă puțin spațiu și este ușor de montat.

et de undiță pescuit staționar FIRSTFISH 5M + linie montată
Set de undiță pescuit staționar FIRSTFISH 5M + linie montată

Un al doilea kit de pescuit pentru începători este kit linie montată și accesorii pentru undițe FIRSTFISH 3M. Ansamblul este destinat inițierii în pescuitul staționar și prezintă avantajul că se depozitează ușor în husa de transport datorită dimensiunilor compacte. Poate fi folosit în iaz, în canal sau în râu.

kit linie montată și accesorii pentru undițe FIRSTFISH 3M
Kit linie montată și accesorii pentru undițe FIRSTFISH 3M

Deși este mai scump, setul UFISH 180 Pescuit (nivel începător) este ideal pentru cei care vor să se inițieze în pescuit. Se poate utiliza la pescuit cu năluci și la pescuit pe fundul apei. Kit-ul conține o lansetă, o mulinetă prevăzută cu fir și un set de accesorii, care conține 4 năluci, 2 lingurițe și o linie montată.

setul UFISH 180 Pescuit (nivel începător)
Setul UFISH 180 Pescuit (nivel începător)

Huse pentru undițe

Husa pentru undițele de pescuit este un accesoriu care nu poate lipsi din trusa nici unui pescar, fie el amator sau profesionist.

Reprezintă o investiție foarte bună deoarece prelungește durata de viață a lansetelor, inclusiv a celor echipate cu mulinete. Acestea sunt confecționate din material textil sau din neopren și pot fi rigide sau semirigide, în funcție de necesități.

Gama de produse este extrem de variată, astfel că poți alege o huă individuală sau una prevăzută cu mai multe compartimente în care poți stoca până la 6 lansete/vergi.

De obicei, husele sunt prevăzute cu mâner și curea pentru a putea fi transportată pe umăr. Totodată, sistemul de închidere este pe bază de fermoar sau de tip velcro (arici). În ceea ce privește lungimile, cele mai populare sunt cele de 130, 145 și 190 cm.

O primă recomandare este husa polivalentă undiţă şi mulinetă Protect Mixt Rodbag, care este special concepută pentru transportarea undiţelor şi a mulinetelor. Deși este mai scumpă, aceasta oferă un înveliş din material matlasat, care atenuează șocurile în timpul transportului și depozitării undițelor. Chinga și mînerul facilitează transportul.

husa polivalentă undiţă şi mulinetă Protect Mixt Rodbag,
Husa polivalentă undiţă şi mulinetă Protect Mixt Rodbag,

Un alt produs accesibil este husa transport undițe/lansete cu 3 compartimente + 2 buzunare. Aceasta este realizată dintr-un material impermeabil, măsoară 115 cm în lungime și este prevăzută cu trei compartimente pentru lansete și cu două buzunare exterioare.

husa transport undițe/lansete cu 3 compartimente + 2 buzunare.
Husa transport undițe/lansete cu 3 compartimente + 2 buzunare.

Geanta-Tub B7 Baracuda pentru lansete/undițe, 1,60m, Diametru 7,5 cm reprezintă o altă soluție de luat în seamă pentru transportul/depozitarea uneltelor de pescuit. Este o geantă de tip tub pentru lansetele de crap, al cărui exterior este fabricat din nylon 600D, în timp ce interiorul este căptușit cu carton presat dur. Lungimea acestui tip de geantă este de 160 cm, iar diametrul 75 mm.

Geanta-Tub B7 Baracuda pentru lansete/undițe, 1,60m, Diametru 7,5 cm
Geanta-Tub B7 Baracuda pentru lansete/undițe, 1,60m, Diametru 7,5 cm

În final, nu uita că pescuitul reprezintă o activitate de week-end relaxantă, indiferent de vârstă, precum și benefică atât pentru organism, cât și pentru minte și suflet. Pescuitul diminuează stresul acumulat la serviciu și oferă corpului un anumit confort după trăirile intense din timpul săptămânii și îți poate oferi sentimente de siguranță și de bunăstare. Dacă vrei să beneficiezi de toate acestea nu îți rămâne altceva de făcut decât să te inițiezi în pescuit și să-ți achiziționezi un set dedicat începătorilor.


Citeşte și: Ce rechizite școlare trebuie cumpărate pentru prima zi de școală

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Actorul din Las Fierbinți care a slăbit 10 kilograme de la plâns. A ajuns la psiholog
FANATIK.RO
Actorul din Las Fierbinți care a slăbit 10 kilograme de la plâns. A ajuns la psiholog
Tulburător ce i-a spus Mirel tatălui său, care l-a vizitat în arest. I-a vorbit despre victima lui, Andreea: "de fată..." Gestul imediat al bărbatului
Viva.ro
Tulburător ce i-a spus Mirel tatălui său, care l-a vizitat în arest. I-a vorbit despre victima lui, Andreea: "de fată..." Gestul imediat al bărbatului
Poftiți la conacul Adelei Popescu, e aproape gata! «Tadaaam! Eu efectiv mor de plăcere. Foarte mulțumită». Poze noi de la moșie
Libertateapentrufemei.ro
Poftiți la conacul Adelei Popescu, e aproape gata! «Tadaaam! Eu efectiv mor de plăcere. Foarte mulțumită». Poze noi de la moșie
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Documentarul de pe Netflix despre misterele aurului din Transilvania. Ce comori sunt ascunse în România
FANATIK.RO
Documentarul de pe Netflix despre misterele aurului din Transilvania. Ce comori sunt ascunse în România
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Știrileprotv.ro
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Adela Popescu, primele imagini din casa de la Șușani. Vedeta își construiește o căsuță de vacanță ca-n povești la Vâlcea! Foto
Unica.ro
Adela Popescu, primele imagini din casa de la Șușani. Vedeta își construiește o căsuță de vacanță ca-n povești la Vâlcea! Foto
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
"A început şi pe aici să dea. Treaba groasă cu ruşii ăştia". Localnicii din Frecăţei, speriaţi de drona prăbuşită la 7 km de Brăila
Observatornews.ro
"A început şi pe aici să dea. Treaba groasă cu ruşii ăştia". Localnicii din Frecăţei, speriaţi de drona prăbuşită la 7 km de Brăila
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
HOROSCOP
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
RECOMANDĂRI