MENIU CAUTĂ

Verde kale este culoarea anului 2017

Distribuie

Verdele proaspăt, verde kale sau verdele verzei creţe este culoarea anului 2017, conform Institutului Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori.

Institutul Pantone spune că această culoare, verde kale, va domina moda şi designul în 2017 și că această culoare încearcă să atragă atenţia asupra climatului politic global destul de turbulent din ultima perioadă, notează „The Independent”.

„Culoarea aceasta aduce o notă răcoritoare şi impune nevoia de a explora, de a experimenta şi de a reinventa”, arată reprezentanţii Pantone, care adaugă că „verdele proaspăt” te poate determina să iei o gură de oxigen şi să te revigorezi.

Anul trecut, Pantone alesese roz-cuarţ şi albastru-seren drept culorile oficiale ale anului 2016, pe care le-a descris drept „culori primitoare care ne îndeplinesc dorinţa de siguranţă şi securitate”.

„Acum acest verde ne oferă speranţa că vom învăţa împreună pe fondul unui peisaj politic complex la nivel global”, scriu reprezentanţii Pantone. Pantone determină culoarea anului prin studierea tendinţelor modei şi prin studierea produselor deja existente, precum şi a celor care urmează să fie lansate. Predicţiile oferite de institut influenţează şi retailerii mondiali, precum şi designerii, care se adaptează standardelor. În 2015 culoarea aleasă de Pantone a fost Marsala, în 2014 a fost radiant orchid, iar în 2013 Pantone a declarat verde-smarald culoarea anului.

Culori pentru primăvara 2017

• Kale

Nuanţa este perfectă pentru orice articol vestimentar, dar mai ales pentru îmbrăcăminte exterioară. A fost folosită de Versus Versace, Salvatore Ferragamo, Louis Vuitton şi Balmain.

• Alună (Hazelnut)

Un ton mai deschis de maro, cald, nuanţa alună denotă eleganţă şi poate fi purtată pe parcursul întregului an 2017.

• Roz Yarrow

Este o nuanţă de roz feminină, îndrăzneaţă, care nu trebuie să lipsească din garderoba ta.

• Verdeaţă (Greenery)

Verdeaţă (culoarea frunzei) trebuie să se regăsească în garderobă, deoarece omul simte nevoia de-a explora, reinventa.

• Roz Pale Dogwood

Este o nuanţă liniştită, care nu trebuie să lipsească din garderoba ta anul viitor.

• Albastru paradis (Island Paradise)

O nuanţă revigorantă, care creează iluzia de apă şi a fost inclusă în colecţiile marilor designeri. Emilio Pucci, Christian Sirino, Barbara Bui.

• Portocaliu (Flame)

Flame, o nuanţă între roşu şi portocaliu, aduce odată cu ea multă dragoste, pasiune şi fericire.

• Albastru intens (Lapis Blue)

Este o nuanţă naturală, considerată un simbol al regalităţii şi foarte puternică.

• Galben Primrose (Primrose Yellow)

Tendinţele de culoare galben primrose vor fi văzute la rochiile de seară, fuste sau bluze.

• Denim Niagara

Albastru Niagara poate fi combinată cu aproape orice altă nuanţă, fiind relaxantă şi liniştitoare.

Comentarii