FOTO EXCLUSIV/ 25 de ani de la moartea Andei Călugăreanu. Ce s-a întâmplat la mormântul regretatei artiste| FOTO

16 august 2017 23:00

Pe 15 august 1992, Anda Călugăreanu, cunoscuta artistă de muzică uşoară, s-a stins din viaţă, la doar 45 de ani, răpusă de cancer. Anul acesta s-au împlinit 25 de ani de la dispariția îndrăgitei artiste.

Anda Călugăreanu, pe numele său real Anca Miranda Călugăreanu,  a fost o artistă completă, actriţă şi interpretă de muzică uşoară şi folk. A debutat alături de Cornel Fugaru, liderul trupei Sincron, în 1965, şi în scurt timp a devenit atracţia spectacolelor de estradă din televiziune alături de Dan Tufaru şi Florian Pittiş.
Rămân celebre cupletele sale alături de marele Toma Caragiu.

Celebrul comedian Mircea Crișan este cel care i-a remarcat talentul nativ și vocea deosebită atunci când Anca Miranda Călugăreanu, în vârstă de 17 ani, s-a prezentat la o preselecție pentru un post de solistă la unul dintre ansamblurile Armatei. Tot Mircea Crișan a determinat-o să-și combine cele două prenume și să devină Anda.

Anda Călugăreanu a fost căsătorită de două ori şi are o fată, Ioana Trufaru. Viaţa ei a fost presărată cu multe momente dureroase, unul dintre ele fiind despărţirea de primul ei soț, Dan Tufaru, îndrăgostit de o altă femeie, Vasilica Tastaman, care a fost măritată cu binecunosctul antrenor de fotbal Emerich Jenei.

Ulterior, Anda Călugăreanu și-a refăcut viața alături de Alexandru Medeleanu, cel care i-a fost alături în ultimii ani de viață.

În 1990 Anda Călugăreanu apărea în emisiunea pentru copii ”Club Anda”, iar în 1991 efectua turnee în Canada și în SUA. În 1992 a efectuat ultimul său turneu, în Israel, iar la revenirea în țară era deja grav bolnavă. Deşi în ultimele clipe de viaţă a rugat-o pe fiica să termine liceul şi să facă o facultate,  Ioana Tufaru nu a ţinut cont de acest lucru.

Mormântul artistei, lăsat în paragină

Anda Călugăreanu este înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală.  Deși pe 15 august s-au împlinit 25 de ani de la dispariția acesteia, nu au fost foarte mulți cei are și-au amintit de talentata artistă. Mormântul Andei Călugăreanu nu este curățat, iar cele câteva flori  puse într-o vază sunt ofilite, semn că au fost aduse de ceva vreme și că nimeni nu a trecut de curând pe acolo. De altfel, administratorii de la Cimitirul Bellu ne-au mărturisit că mai degrabă oameni simpli, care au rudele înmormântate în cimitir, sunt cei se opresc uneori și la mormântul Andei Călugăreanu și îi lasă flori .

FOTO: Adi Manolache

 

 

Super spectacol în memoria Andei Călugăreanu la Teatrul de Revistă”Constantin Tănase”

Anda Călugăreanu nu a fost uitată de colegii de breaslă, astfel că la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Capitală a fost pus în scenă o reprezentație în memoria artistei. „(Dor de) Anda” este un spectacol în regia Geaninei Hergheligiu și are în distrubuție foarte mulți tineri actori.

„Din toamnă în fiecare joi/ (dor de) Anda la Savoy. O echipă pusă pe muncit, pe trăit și pe iubit”, a explicat regizorul spectacolului în memoria Andei.

Fiica marii artiste, Ioana Tufaru, a ținut să marcheze existența acestui spectacol în memoria mamei ei, distribuind pe facebook afișul spectacolului. Ioana Tufaru, care este căsătorită și are un băiețel pe nume Luca, a primit numeroase reacții din partea amicilor virtuali.

„Dragă Ioana, dacă ai organiza mereu cu colegii de breaslă ai mamei tale așa spectacole, ar merge mulți și mama ta ar fi ca și cum ar trăi mai departe și ar vedea și tineretul. Și mai târziu ar organiza Luca”, i-a spus un internaut.

Ioana Tufaru a răspuns:

„Nu este organizat de mine. Aș vrea eu. Eu am tot încercat să fac, dar am fost tratată cu refuz!”.

FOTO:  Facebook Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” (credit foto: Ruslan Chetrosan; fotograf, Venus Five)


Citește și: VIDEO/ Gest impresionant la Eforie. Au format un lanț uman pentru a salva două surori de la înec

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro