Mergi direct la conținut »
ASA și Steaua se bat degeaba pentru titlu: ”Sunt departe grupele Ligii Campionilor”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > ASA și Steaua se bat degeaba pentru titlu: ”Sunt departe grupele Ligii Campionilor”

ASA și Steaua se bat degeaba pentru titlu: ”Sunt departe grupele Ligii Campionilor”

Lupta pentru titlu din acest an este extrem de încinsă, ASA Târgu Mureș și Steaua bătându-se pentru câștigarea campionatului și, implicit, participarea în preliminariile Ligii Campionilor.

Dacă pentru ASA titlul ar însemna o premieră, pentru Steaua el s-ar adăuga celorlalte 25 de trofee cucerite până acum. Dar miza cea mare o reprezintă pentru ambele combatante prezența pe tabloul celei mai importante competiții a cluburilor de pe Bătrânul Continent. Și visul care s-ar putea transforma în realitate al calificării în grupele Ligi Campionilor ar aduce în buget o grămadă de bani. Adică, cel puțin 17 milioane de euro! O sumă uriașă pentru echipele noastre, ”lovite” în ultimii doi ani de ”valul ucigaș” al insolvenței.

”După cum joacă, ASA Târgu Mureş are mai multe şanse să evolueze în Liga Campionilor, dar, după palmares şi valoarea individuală a jucătorilor, ar trebui Steaua. Pînă la urmă, în teren se decide”, a declarat Mircea Sandu.

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal s-a arătat însă sceptic că vreuna dintre cele două echipe s-ar putea califica în grupele Ligii Campionilor și, implicit, să-și ”betoneze” bugetul. ”Nu cred că vor pătrunde în grupele Ligii Campionilor niciuna dintre echipele noastre. Indiferent că vorbim de Steaua sau de ASA”, a conchis Sandu. El a fost completat de fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

”Steaua și ASA nu au șanse să joace în grupele Ligii Campionilor. Sunt departe de ce se joacă acolo. Mai mult, n-au nici o șansă nici în Liga Europa. Iar Gigi Becali degeaba bagă bani, nu are ce jucători să ia din România. Nu mai avem fotbal!”, a precizat Mitică fost la Ligă.

Cu două etape înainte de final, ASA conduce în clasament cu un punct în fața Stelei. Mureșenii mai au de jucat cu Astra (în deplasare) și cu Oțelul (”acasă”), iar steliștii cu FC Botoșani (”acasă”) și cu CSMS Iași (în deplasare).

 

Close
Închide
  Close