Mergi direct la conținut »
Procesul de selecție al țării organizatoare va cuprinde patru etape. Prima are loc până în luna mai 2017 și va include o perioadă de consultări și de stabilire a strategiei. A doua fază, cea mai meticuloasă, are loc între iunie 2017 și decembrie 2018, după care are loc procesul de evaluare între ianuarie 2019 și februarie 2020. Alegerea gazdei va avea loc cu prilejul Congresului FIFA din mai 2020. Congresul FIFA a aprobat la prima sa reuniune din luna octombrie 2016 că Mondialul 2026 poate fi organizat de mai multe țări, fără a se impune o limită, iar secretariatul general al FIFA poate exclude candidaturile care nu îndeplinesc minimum de cerințe după consultarea Comisiei de Competiții. FIFA va menține principiul rotației și confederațiile care organizează CM 2018 și CM 2022, UEFA și respectiv Asia, nu sunt eligibile pentru găzduirea CM 2026. Europa poate însă deveni eligibilă dacă FIFA constată că niciuna din candidaturile primite nu îndeplinesc strict exigențele tehnice și financiare pentru organizarea CM 2026.
Sport Libertatea > Sport

Asociația europeană a cluburilor contestă mărirea numărului de echipe la CM, decisă de FIFA

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Marți, 10 ianuarie 2017, 16:55

Asociația europeană a cluburilor (ECA), prin vocea președintelui său, Karl-Heinz Rummenigge, contestă mărirea numărului de echipe la Cupa Mondială de fotbal, de la 32 la 48, începând de la ediția din 2026, extindere decisă marți de FIFA, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Ad placeholder

„Este o decizie care a fost luată din motive politice (președintele FIFA, Gianni Infantino, s-ar gândi astfel la electoratul său — n. r.) mai degrabă decât din motive sportive și este regretabil. Repetăm că nu suntem în favoarea extinderii Mondialului. Nu vedem de ce ar trebui schimbat actualul sistem cu 32 de echipe care a dovedit că este cea mai bună formulă”, a afirmat Rummenigge, care este și unul din șefii lui Bayern Munchen.

„Se pune întrebarea de ce trebuie acționat în grabă când mai sunt 9 ani înainte de a pune în aplicare un nou format, fără a implica părțile (printre care cluburile) ce vor fi afectate de această schimbare. Vom analiza amănunțit consecințele și vom evoca acest subiect la viitoarea întâlnire a conducerii noastre, la sfârșitul lui ianuarie”, a adăugat germanul.

Mărirea numărului de echipe la Mondial a fost comentată și de Massimiliano Allegri, antrenorul lui Juventus Torino: „48 de echipe înseamnă mult, să vedem cum va fi pus în practică acest format. Fotbalul se schimbă, cei care decid în acest sport încearcă să mărească beneficiile. Acum, fotbalul înseamnă spectacol și business. Din punct de vedere al antrenorului unei echipe de club, sunt prea multe naționale în acest format. Dacă aș fi selecționer, aș fi cu siguranță mulțumit”.

La rândul său, Javier Tebas, președintele Ligii spaniole de fotbal, a declarat pentru L’Equipe: „Metoda folosită nu este acceptabilă. Acum două luni, Gianni Infantino a venit să discute cu Asociația mondială a ligilor. Ne-a asigurat că ne va consulta legat de subiectele susceptibile să vizeze fotbalul profesionist. Nu a făcut-o. Nu așa se procedează. Infantino se comportă ca Blatter, care lua singur deciziile, fără să-i pese de nimeni”.

Ad placeholder
Generalul Oprea, cel care a organizat spitalul Suceava, delegat să coordoneze DSP București. Ministrul Tătaru: “Să pună disciplină militară!”
Recomandări
Generalul Oprea, cel care a organizat spitalul Suceava, delegat să coordoneze DSP București. Ministrul Tătaru: “Să pună disciplină militară!”
 

Infantino: ”Mai multe țări vor putea visa”

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a afirmat deja în trecut că mărirea numărului de echipe va face ca mai multe țări să spere că vor fi prezente la turneul final.

„Vestea bună este că Mondialul cu 48 de echipe se va disputa tot timp de 32 de zile, echipa învingătoare va juca 7 meciuri și turneul va avea loc pe 12 stadioane, la fel ca astăzi”, a afirmat Infantino într-o conferință de presă, imediat după ce FIFA a adoptat această reformă.

Consiliul FIFA a decis, marți, că numărul echipelor participante la Cupa Mondială de fotbal va crește de la 32, câte sunt în prezent, la 48, cu începere de la ediția din 2026.

Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
HOROSCOP
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close