Mergi direct la conținut »
Bărbatul care s-a înecat duminică la Codlea în fața băiatului său era un sportiv cunoscut: ”Era un exemplu de prudență și rigoare”
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Bărbatul care s-a înecat duminică la Codlea în fața băiatului său era un sportiv cunoscut: ”Era un exemplu de prudență și rigoare”

Bărbatul care s-a înecat duminică la Codlea în fața băiatului său era un sportiv cunoscut: ”Era un exemplu de prudență și rigoare”

Bărbatul care s-a înecat duminică la Codlea în fața băiatului său era un sportiv cunoscut. Ion Neagoe a făcut performanță în sporturi montane. "Era un exemplu de prudență și rigoare".

La Codlea s-a petrecut duminică după-amiază un eveniment tragic. Alpinistul și schiorul Ion „Nușu” Neagoe s-a înecat în lacul din localitate în fața băiatului său în vârstă de 14 ani.

El a strigat după ajutor, dar nimeni n-a intervenit. Scafandrii de la ISU Brașov l-au scos la suprafață, dar era deja decedat, a anunțat monitorulexpres.ro.

Ion Neagoe a obţinut performanţe în multe sporturi montane, printre care alpinism, maraton, schi de tură. Locuia în Braşov şi, cînd nu străbătea munţii României, ieşea la căţărat în Alpi, în Munţii Caucaz sau alte masive montane. În 2015 a fost pe Vîrful Lenin, în Podişul Pamir, şi pe Matterhorn, în Alpii Elveţieni. 

Ion Neagoe

Ion Neagoe

„Avea o condiție fizică excepțională”

„Accidentul căruia i-a căzut victimă unul dintre cei mai bine pregătiţi alpinişti şi formatori AGMR (Asociaţia Ghizilor Montani din România – n.r.) ne-a luat pe toţi prin surprindere. Colegul nostru, Nuşu (Ion Neagoe), înota în lacul Codlea împreună cu Teodor, fiul lui de 14 ani, când ceva încă nelămurit l-a făcut să înceapă să ceară cu voce tare ajutor.

Ajutorul nu a sosit, iar Nuşu nu a reuşit să se salveze singur. Nuşu avea, la 47 de ani, o condiţie fizică excepţională (cîştiga regulat maratoane montane la categoria lui de vîrstă) şi era un exemplu de prudenţă şi rigoare în toate disciplinele pe care le practica, fie că era vorba de alpinism, alergare montană sau schi.

Iar faptul că accidentul care i-a provocat moartea nu are nici măcar vreo legătură cu muntele face dispariţia lui mai tragică şi mai greu de acceptat. Adio, Nuşu! Drum bun!”, este mesajul publicat pe site-ul Asociaţiei Ghizilor Montani din România. 

În cealaltă parte a țării, în Timiș, un cioban a fost găsit înecat.


Citește și
 
 
Close
Close
Închide