Mergi direct la conținut »
BOX / Jo Jo Dan, urmașul lui Bute! Victoria care îl urcă în elită / VIDEO
Sport Libertatea > Sport > BOX / Jo Jo Dan, urmașul lui Bute! Victoria care îl urcă în elită / VIDEO

BOX / Jo Jo Dan, urmașul lui Bute! Victoria care îl urcă în elită / VIDEO

După declinul lui Lucian Bute, un alt român ține steagul sus în Canada. Jo Jo Dan, 33 de ani, a obținut în această dimineață o victorie mare, necesară pentru a face saltul în carieră. Românul stabilit de 10 ani în Canada a boxat din nou cu Kevin Bizier, de această dată în meci eliminatoriu pentru titlul IBF la categoria semimijlocie. A învins cu 2-1, prin decizia arbitrilor, iar la anul se va lupta pentru titlul mondial.

Jo Jo Dan (38-2, 18 KO) a mai boxat de două ori în meci eliminatoriu, pierzând de fiecare dată, controversat. După 12 runde interesante, care au fost în carte, scorurile celor trei arbitri au fost 114-113 pentru Bizier și 115-112 și 114-113 pentru Dan. Cu această victorie, Jo Jo Dan acum pare gata să facă față  campionului mondial IBF Kell Brook undeva în 2015. Dan a spus că ar fi dispus să se confrunte cu Bizier un al treilea meci .

De această dată a învins, printr-o decizie împărțită de 2-1 în favoarea sa. Doi arbitri l-au văzut câștigător pe Jo Jo Dan, doar unul pe Kevin Bizier (23-2, 16 KO). Trebuie menționat că în repriza a șaptea, românul a fost trimis la podea, dar a revenit și a câștigat toate celelalte reprize.

Anul trecut, prima confruntare dintre cei doi a fost desemnată meciul anului în Canada, când Jo Jo Dan i-a provocat lui Bizier prima înfrângere din carieră, după o decizie partajată.

Close
Închide
  Close