Mergi direct la conținut »
Burleanu: ”Nu ne calificam, era dezastru pentru fotbalul românesc”. Ce bani primește FRF. ^Când se întâlnește cu Iordănescu. Ce zice de varianta Il Luce - Tata Puiu. Piți nu mai pupă nici un euro
Sport Libertatea > Sport > Burleanu: ”Nu ne calificam, era dezastru pentru fotbalul românesc”. Ce bani primește FRF. ^Când se întâlnește cu Iordănescu. Ce zice de varianta Il Luce - Tata Puiu. Piți nu mai pupă nici un euro

Burleanu: ”Nu ne calificam, era dezastru pentru fotbalul românesc”. Ce bani primește FRF. ^Când se întâlnește cu Iordănescu. Ce zice de varianta Il Luce – Tata Puiu. Piți nu mai pupă nici un euro

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, invitat marți seară în studioul Dolce Sport, a vorbit despre modul de împărțire al primelor pentru calificarea la Euro-2016. 

Întrebat cât urmează să primească FRF din partea UEFA după calificarea la Euro 2016, Burleanu a răspuns:

„Urmează să ne comunice UEFA. Într-o lună, două, vom afla sumele. E în jur de 8 milioane de euro. E vorba doar de calificarea în sine. O altă sumă importantă vine din contractele de sponsorizare”.

„Toate cele șase contracte aveau prevăzută această clauză de performanță, calificarea. Asta înseamnă aproximativ 2 milioane de euro. Dacă nu ne calificam, unele dintre ele nu le mai continuam, iar altele continuau pe venituri mai mici.

Eram într-o zonă echivalentă cu dezastrul fotbalului românesc, nu numai a echipei naționale. Fotbaliștii au înțeles foarte bine acest lucru.

Este o sumă fixă pe care jucătorii o au la dispoziție pentru prime și va fi repartizată în funcție de minutele jucate. Nu am făcut încă aceste calcule, cât primește fiecare jucător.

Eu n-am acum nicio primă de calificare, nici eu, nici colegii din partea administrativă. Prima președintelui va fi mai mică decât a jucătorului, bineînțeles că va fi mai mică. Aceste sume vor fi aflate pentru că ele trebuie să fie aprobate de Comitetul Executiv”, a continuat Răzvan Burleanu, pentru Dolce Sport. 

Ce grupă preferă: Anglia, Ucraina/ Rusia. Ungaria. Din păcate, maghiarii nu s-au mai calificat la Euro!

România se află în urna a treia la tragerea la sorți pentru grupele Campionatului European 2016, competiție ce va fi transmisă în direct, integral, de Dolce Sport.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

„Contractele staff-ului au fost făcute până la data de 18 noiembrie, cu o clauză că dacă se califică se Euro, se prelungesc automat până la sfârșitul turneului final în aceleași condiții financiare. Iordănescu pune mult mai presus interesul fotbalului decât planul financiar. Noi ne dorim să continuăm cu aceeași formulă de staff tehnic la Euro. Este o formalitate. Orice echipă națională din Europa și-ar dori acest staff tehnic. Lucrăm și la varianta de după Europene, dar toate lucrurile se vor petrece la timpul lor”, a spus Răzvan Burleanu pentru Dolce Sport. 

Legat de varianta cuplului Iordănescu – Lucescu la Euro, Burleanu a spus: ”Noi suntem deschiși oricărei forme de colaborare”

El a menționat că Victor Pițurcă nu va avea nicio primă pentru calificarea la Euro. 

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”
Recomandări

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”

 

„Domnul Pițurcă nu va primi niciun ban. A primit suficient. Nu vreau să se supere Victor Pițurcă, dar cred că am reușit să manageriem foarte bine momentul schimbării. FRF a economisit cu noul staff 1.2 milioane de lire, salarii și prime de calificare. Prima variantă după despărțirea de Pițurcă a fost Mircea Lucescu. Am fost la Kiev, nu am reușit să-l aducem, nu l-a lăsat președintele clubului. A doua variantă a fost Anghel Iordănescu. Eu personal am discutat doar cu ei doi și am insistat ca Anghel Iordănescu să accepte pentru că el se potrivea profilului”, a mai spus Burleanu. 

Close
Închide
  Close