Mergi direct la conținut »
Campion olimpic de natație, Cameron van der Burgh are coronavirus: ”A fost cumplit. Covid-19 nu e o glumă” Galerie foto
3imagini
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Campion olimpic de natație, Cameron van der Burgh are coronavirus: ”A fost cumplit. Covid-19 nu e o glumă”

Campion olimpic de natație, Cameron van der Burgh are coronavirus: ”A fost cumplit. Covid-19 nu e o glumă”

Sud-africanul Cameron van der Burgh, 31 de ani, campion olimpic în 2012 la 100 metri bras și argint la JO 2016 în aceeași probă si deținător a șase titluri mondiale, a luptat cu coronavirusul mai bine de două săptămâni și a avut simptome severe.

De Mihai Toma,

”De departe, a fost cel mai rău virus pe care l-am îndurat vreodată, în ciuda faptului că sunt un tip sănătos, cu plămâni puternici, cu un stil de viață ordonat, n-am fumat niciodată și am făcut sport de performanță de când mă știu”, a spus sportivul, pe Twitter.

”Orice activitate măruntă mă epuizează”

Deși simptomele cele mai severe s-au atenuat și nu mai am febră, încă mă lupt cu oboseala și cu o tuse de care nu pot scăpa.

Cameron van der Burg:

”Orice activitate fizică măruntă, precum mersul pe jos, mă epuizează pentru ore întregi”, a mai spus el.

Cere lămuriri clare în ceea ce privește JO 2020

”Sportivii vor continua să se antreneze, deoarece nu există clarificări prvind Jocurile Olimpice și, astfel, se vor expune la riscuri inutile, iar cei care vor încerca să revină la antrenamente vor mări timpul de recuperare”, a mai scris el, conchizând: ”Vă rog să aveți grijă de voi! Sănătatea e cea mai importantă. Covid-19 nu este o glumă!”.

Close
Închide
  Close