MENIU CAUTĂ
31 Mai. 2018 10:07

Cine a fost cel mai bun marcator din Superliga Națională de rugby în 2018. Faceți exerciții de dicție!

Distribuie

Cine a fost cel mai bun marcator din Superliga Națională de rugby în 2018. Mijlocaşul la deschidere al echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, fijianul Ratu Taniela Maravunawasawasa, a fost cel mai prolific marcator din ediţia 2017-2018 a SuperLigii CEC Bank la rugby, el înscriind 110 puncte în partidele din primul eşalon valoric intern al sportului cu balonul oval.

Datorită prestaţiei pe care a avut-o în meciul din penultimul act al SuperLigii, contra echipei CSA Steaua, fijianul a fost declarat şi ”jucătorul semifinalelor” 2017-2018.

Conform site-ului competiţiei interne, pe locul 2 s-a clasat Tudorel Bratu, component al echipei CSM Bucureşti, cu 99 de puncte reuşite, urmat de Luke Samoa (Timişoara Saracens), cu 97 de puncte, şi Florin Vlaicu (CSA Steaua), cel care a fost pe primul loc în ediţia trecută, cu 95 de puncte.

Top 5 al marcatorilor este închis de sud-africanul Darren Baron (CSM Bucureşti), cu 66 de puncte.

Venit în tabăra ”zimbrilor” în iarna lui 2015, Ratu Taniela Rawaga Maravunawasawasa (32 de ani, 1,79m si 90 kg) este internațional fijian de rugby 7, în 2016, fiind desemnat de către Federația Româna de Rugby drept ”cel mai bun jucator străin din campionatul intern”.

Aşa cum se ştie, Timişoara Saracens şi-a păstrat titlul de campioană naţională după ce a trecut în finală de CSM Ştiinţa Baia Mare cu scorul de 21-15, Cupa României a revenit în acest an celor de la CSM Bucureşti, în timp ce Cupa Regelui a fost adjudecată de CSM Ştiinţa Baia Mare.

Citiți și O comisie independentă va examina apelurile depuse de România şi Spania după descalificarea de la Cupa Mondială de rugby

Finala Superligii de rugby 2018: Timișoara Saracens a luat trofeul. Steaua a câștigat finala mică

Citește mai multe despre Rugby pe Libertatea.

Comentarii