Mergi direct la conținut »
De ce a vrut Kiki Bertens să se lase de tenis anul trecut. ”Decât așa, mai bine mă opresc!”
Tenis Libertatea > Sport > Tenis

De ce a vrut Kiki Bertens să se lase de tenis anul trecut. ”Decât așa, mai bine mă opresc!”

De ce a vrut Kiki Bertens să se lase de tenis anul trecut. Adversara Simonei Halep din finala de la Cincinnati, programată în această seară, de la ora 21:00, a dezvăluit sâmbătă că a fost aproape să-și încheie cariera în urmă cu mai puțin de un an din cauza depresiei.

”Cred că la sfârșitul anului trecut nu eram foarte mulțumită de felul în care mă simțeam. Mi-am zis „Bine, nu vreau să continui așa. Deci, dacă trebuie să mă simt așa de tot timpul pe teren, e mai bine să te oprești. Mental a fost foarte greu. Chiar aveam nevoie de o pauză, aveam nevoie de o vacanță să mă gândesc, da, acum vreau să continui. Dar am zis că dacă mă simțeam la fel ca și anul trecut, atunci ar fi mai bine pentru mone să mă opresc, da”, a mărturisit Bertens.

În loc să se retragă, Bertens a elaborat un plan de joc cu antrenorul olandez Raemon Sluiter, iar acum Kiki forțează pătrunderea în Top 10.

Cu toate astea, jucătoarea olandeză de 26 de ani nu este pe deplin fericită: „Avusesem câteva rezultate bune, dar nimic nu mă mulțumea. Nu reușeam să mă bucur de victoriile obținute. Când învingeam, era mai mult ca o izbăvire, nu simțeam că sunt fericită. Băteam și îmi spuneam „dar mâine trebuie să o iau de la capăt”. Într-un final mi-am zis că trebuie să mă bucur de tenis, de clipele petrecute pe teren”.

Caz aparte

Kiki Bertens este un caz aparte în Olanda. Ellen de Bruin, psiholog olandez și jurnalist, susține în cartea intitulată ”Femeile olandeze nu fac depresie” că batavele sunt mult mai fericite decât femeile lor din majoritatea regiunilor lumii, iar acest lucru are legătură cu libertatea profesiei: ”Libertatea de a alege este cheia: în Olanda, oamenii sunt liberi să își aleagă partenerii de viață, religia, orientarea sexuală, suntem liberi să folosim droguri ușoare și putem să spunem aproape orice dorim. Olanda este o țară liberă”.

Olandeza de 26 de ani joacă în acest moment cel mai bun tenis al său. A învins-o aseară pe Kvitova, obținând aseară a 12-a victorie contra unei jucătoare de top 10. În plus, s-a calificat în a treia finală a sezonului.

Simona Halep – Kiki Bertens, finala turneului de tenis de la Cincinnati (azi, ora 21.00). Avantaj pentru Simo la ‘directe’.


Citește și: REPORTAJ. Unde se mănâncă bine în București la prețuri decente

 

Close
Închide
  Close