Legendarul fost portar al Belgiei, acum tehnician la liderul campionatului, Michel Preud’homme, are doar cuvinte de laudă la adresa fostului dinamovist.

La doar cinci zile de la transfer, Rotariu şi-a făcut debutul pentru Bruges, intrând pe finalul partidei câştigate cu 1-0, contra lui Charleroi.

După ceva mai mult de o săptămână în care l-a avut la dispoziţie pe tânărul jucător român, antrenorul liderului din Belgia e extrem de satisfăcut de modul în care acesta se prezintă la antrenamente.

”S-a adaptat atât de natural la antrenamente în sistemul 4-3-3. În modulul 3-4-3 mai are nevoie de mici corecţii, însă, per total, sunt extrem de mulţumit de modul în care se integrează. Înţelege totul foarte repede, îl antrenăm zi de zi pentru a ajunge la nivelul maxim”, a explicat Michel Preud’homme conform voetbalbelgie.be.

Dorin RotariuIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Duminică, de la ora 19:00, în direct pe Digi Sport 2, FC Bruges se va deplasa la Lokeren, pentru o confruntare destul de grea. Deşi se află abia pe 12, gazdele au primit în 12 meciuri pe teren propriu doar 9 goluri, mai puţin decât echipa lui Preud’homme acasă.

Vineri seară, Genk, adversara Astrei de joia viitoare, din turul ”16”-imilor Ligii Europa, a învins la St. Trond, 3-0 (Pozuelo 37, Samata 40, Malinovsky 45+1).

RC Genk a evoluat în formula: Ryan – Castagne, Brabec, Colley (Wouters ’82), Uronen – Berge, Pozuelo (Boetius ’62), Malinovsky – Schrijvers, Samata, Trossard (Naranjo ’71).

Anderlecht, echipa lui Stanciu și Chipciu, joacă duminică împotriva lui Waregem. Sâmbătă, Mouscron, formația lui Mircea Rednic și Cristi Manea, evoluează cu Ostende.

CLASAMENTUL din Belgia, AICI.