MENIU CAUTĂ
16 Oct. 2018 13:28 , de Viorel Tudorache

EXCLUSIV | Motivul pentru care moldovenii nu-l lasă pe Postolachi la naționala României. ”Avem boală pe Stoichiță”. Reacția lui ”Lippi”

Distribuie

Federațiile de fotbal din Republica Moldova și din România se judecă la FIFA pentru atacantul Virgiliu Postalachi, 18 ani, de la Paris Saint-Germain. Oficialii de la Chișinău susțin că Postolachi, născut la Edineț, Republica Moldova, nu are drept de joc pentru România, chiar dacă a primit, de curând, cetățenia română. 

”Postolachi poate juca doar pentru Moldova sau pentru Franța, acolo unde trăiește de la trei ani. Regulamentul FIFA este clar, nu avem ce să negociem. Luptăm până la capăt pentru acest băiat născut în Moldova”, a declarat pentru Libertatea vicepreședintele FMF, Dragoș Hîncu.

În spatele acestui război fraticid, moldovenii susțin că există un episod necunoscut, în care a fost implicat Mihai Stoichiță, actualul director tehnic al FRF. ”Avem boală pe Stoichiță!”, a dezvăluit un oficial al FMF pentru Libertatea.

”În 2013, pe vremea când era antrenor la Șeriff Tiraspol, ne-a mai privat de un fotbalist. E vorba de fundașul Artiom Haceaturov, născut în Tighina, care jucase pentru naționalele de juniori și de tineret ale Moldovei, dar pe care Stoichiță l-a direcționat, la 20 de ani, spre naționala de seniori a Armeniei. Stoichiță avea legături cu Federația armeană, de când antrenase reprezentativa lor”, a completat federalul moldovean.      

 

Chiar dacă tatăl și bunicul lui Artiom Haceaturov aveau rădăcini armene, fotbalistul a întâmpinat destule probleme până a primit cetățenia armeană. Artiom Haceaturov a bifat două selecții pentru naționala Armeniei, prima pe 5 februarie 2013, într-un meci amical contra naționalei Luxemburgului, scor 1-1. 

Stoichiță: ”Știu că nu sunt simpatizat în Moldova”

Contactat de Libertatea, Mihai Stoichiță a reacționat: ”N-am avut nicio legătură cu alegerea făcută de Artiom Haceaturov. Eu când am ajuns la Șeriff, Haceaturov demarase deja formalitățile de a juca pentru Armenia. Vorbea doar rusă. Cum era să lupt eu împotriva Moldovei? Știu că n-am fost simpatizat în Moldova, pentru că îi băteam pe toți și luam toate trofeele cu Șeriff Tiraspol. Suporterii mă înjurau și mă criticau pentru că antrenez o echipă rusească. Dar ce vină aveam eu că Șeriff joacă în campionatul Moldovei?”.

Cazul Virgiliu Postolachi

Conducerea Federației Române de Fotbal așteaptă decizia FIFA. „Problema este că totul depinde acum de hotărîrea organelor internaționale. Român este din punct de vedere legal, să vedem dacă va fi și din punct de vedere fotbalistic, la nivel internațional. Cei din Moldova fac presiuni, dar și noi încercăm pe partea noastră. Când hotărăsc FIFA, UEFA, forurile abilitate… Ele dau verdictul! Aici este vorba de niște reguli… Nu mă pricep, ține de juridic. Noi am depus tot ce ține de legalitate la forurile abilitate. Încă din septembrie. Suntem la mâna legilor, sunt orgolii”, a spus Mihai Stoichiță.

Postolachi a devenit cetățean român grație unei cereri de redobâdire a cetățeniei.


Citește și: INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Statistica înfiorătoare, care nu-i preocupă pe șefii Justiției: 77 de prădători sexuali de copii condamnați fără închisoare, în ultimii doi ani!

Citește mai multe despre Mihai Stoichiţă, Virgiliu Postolachi și moldova pe Libertatea.

Comentarii