Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Gala de box ”Noaptea Spartanilor 2”, de la Timișoara. Flavius Biea l-a bătut pe mexicanul Gurrola și și-a păstrat centura intercontinentală IBA la semi-mijlocie. Toate rezultatele

Gala de box ”Noaptea Spartanilor 2”, de la Timișoara. Flavius Biea l-a bătut pe mexicanul Gurrola și și-a păstrat centura intercontinentală IBA la semi-mijlocie. Toate rezultatele

Gala de box ”Noaptea Spartanilor 2” a avut loc vineri, la Timișoara, de la ora 19.00 (în direct la Pro X).

Boxerul român Flavius Biea a câştigat centura de campion Intercontinental IBA la categoria super welter, vineri seara, în Gala ”Noaptea Spartanilor 2”, în Sala Sporturilor ”Constantin Jude” din Timişoara, după ce l-a învins la puncte, într-un meci de zece reprize, pe mexicanul Jesus Gurrola.

Biea (29 ani), care şi-a trecut în palmares a 17-a sa victorie la profesionişti (9 KO), având şi o înfrângere (prin KO), a primit decizia în unanimitate din partea celor trei arbitri-judecători, 96-94, 97-93, 99-91.

Jesus Gurrola (31 ani) a suferit a 14-a înfrângere din cariera profesionistă (5 KO), care mai cuprinde 27 de victorii (14 KO) şi 3 meciuri egale.

Gurrola, care în 2017 pierde prin KO în faţa lui Jo Jo Dan, la Montreal, i-a pus destule probleme lui Biea, care a fost, totuşi, mai combativ.

Victorii înainte de limită au obţinut Eduard Gafencu, Daniel Corbeanu, Cătălin Paraschiveanu şi britanicul Asheley Theophane. Alţi patru români au reuşit victorii la puncte, Daniel Bădulescu, Robert Cristea, Amansio Paraschiv şi Eronim Arădoaie.

Rezultatele galei:

Flavius Biea bate la puncte Jesus Gurrola (super welterweight 10 runde)

1. Nikolaos Theodosiou (Grecia) bate la puncte (bp) Ahmed Cemortan (Rep. Moldova) (middleweight 4 runde)

2. Daniel Bădulescu (București) bp Miro Dicky (Slovacia) (super welterweight 4 runde)

3. Robert Cristea (București) bp Ionuț Gelep (Râmnicu Vâlcea) (middleweight 6 runde)

4. Amansio Paraschiv (Ploiești) bp Theodor Boiardjev (Bulgaria) (middleweight 4 runde)

5. Eduard Gafencu (Arad) KO tehnic repriza a patra Cornel Lyssi (Rep. Moldova) (super middleweight 4 runde)

6. Eronim Arădoaie (București) bp Andrei Barbarosa (Rep Moldova) (welterweight 6 runde)

7. Daniel Corbeanu (Timișoara) KO tehnic 3 Mihail Dutcenco (welterweight 4 runde)

8. Ashley Theophane (Marea Britanie) KO 4 Ferenc Hafner (Ungaria) (super middleweight 8 runde)

9. Cătălin Paraschiveanu (Marea Britanie) K) 2 Ionuț Trandafir Ilie (Ploiești) (middleweight 6 runde)

Victor Slav și Cătălin Cazacu vor fi ”speakerii” evenimentului al cărui ”main event” e lupta dintre Flavius Biea și ”Pantera din Mexic”, Jesus Gurrola.

Gurrola s-a născut în orașul Los Mochis, din regiunea Sinaloa, locul unde se desfășoară acțiunea dintr-un întreg sezon al celebrului serial Narcos.

De trei luni, o fată stă în cort la marginea pădurii, în Șcheii Brașovului. Nimeni nu știe cine e
Recomandări

De trei luni, o fată stă în cort la marginea pădurii, în Șcheii Brașovului. Nimeni nu știe cine e

Cei doi vor lupta pentru centura intercontinentală IBA la categoria semi-mijlocie.

Cu Titi ”Prosop” Tudor antrenor la juniori, Flavius Biea a ajuns dublu campion european și campion mondial, titlu obținut la Liverpool. Biea vrea titlul mondial si la profesionisti.

Pentru Biea va fi al 18-lea meci de când a trecut în boxul profesionist.

Cel cu care va lupta Biea are 43 de meciuri. În urmă cu doi ani, Gurrola a fost învins de Jo Jo Dan (Ionuț Ion), în cadrul unei gale organizată la Montreal.

Biea a trecut recent la categoria semimijlocie (69,800 kg). Acum va boxa pentru centura IBA Intercontinental. Titlul este deținut de venezueleanul Jason Gonzalez, care are un palmares de 21 de victorii prin KO din tot atâtea meciuri la profesioniști. Gonzalez va pierde însă titlul, deoarece nu-l va pune în joc în perioada solicitată de International Boxing Association (IBA). În viitor, Biea nu exclude să boxeze cu Jason Gonzalez, dacă va câștiga lupta de la „Noaptea Spartanilor 2”.

Calvarul unui chirurg român pregătit în Franța și Belgia după ce a revenit în România
Recomandări

Calvarul unui chirurg român pregătit în Franța și Belgia după ce a revenit în România

La gală va fi prezent și fostul campion mondial Mihai Leu.

În cadrul galei vor mai boxa și alți campioni români: Cătălin Paraschiveanu (18 meciuri – 17 victorii şi o înfrângere), Daniel Corbeanu (un meci – o victorie, prin KO), Eronim Arădoaie (şase meciuri – toate câştigate), Eduard Gafencu (un meci – o victorie, prin KO), Robert Cristea (30 de meciuri – zece victorii şi 20 de înfrângeri), Amansio Paraschiv (un meci – o victorie), englezul Anesu Twala (cinci meciuri – patru victorii şi o înfrângere) şi Daniel Bădulescu (un meci – o victorie, prin KO).

Robert Cristea: ”Cei mai buni pugiliști profesioniști de la noi, sunt onorat să particip”

Unul dintre sportivii de pe afiș, Robert Cristea, 37 de ani, mărturisește: “Sunt foarte bine pregătit, sunt pe ultima sută cu pregătirea. Acum fac doar viteză, antrenamente scurte, dar intense. Am mai boxat într-o gală organizată de Biea Promotion la Timișoara, acum e un eveniment cu cei mai buni pugiliști profesioniști de la noi, sunt onorat să particip”.

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”
Recomandări

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

Cristea se bate în limitele categoriei 73 kg, pe durata a 6 reprize, a câte trei minute, cu vâlceanul Ionuț Gelep, 29 de ani, fost campion național de juniori trecut la MMA și lupte în cușcă, 5 meciuri, 3 victorii și două înfrângeri..

“Am câștigat ultimele lupte prin KO, dar obiectivul meu nu e să câștig înainte de limită. Trebuie să mă concentrez, adversarul e bun, puternic, agresiv, vine să dea, cum se spune” – Robert Cristea

Cristea revine în ring după aproape un an: “Mă simt bine, nu mi-e greu, am ani de experiență în spate. Nu sunt plictisit. Îmi place ce fac, îmi place să muncesc și să am rezultate”.

La gală, “Frumușelul” îl va avea alături pe Erwah Al Nablsi, preparatorul său fizic sirian: “Acum are un job bine plătit la o echipă de fotbal din Dubai, face naveta pentru mine”.

Cristea e decis să-și facă un tatuaj în caz de victorie.

Soția și copiii îl vor încuraja din fața televizorului: “Nevasta-mea n-a fost la nici un meci, abia poate să mă vadă la TV”.

Gala are și scop nobil.

Close
Închide
  Close