Mergi direct la conținut »
Generalul Ilie Năstase le răspunde contestatarilor: ^”Reprezint cu cinste uniforma militară”
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Generalul Ilie Năstase le răspunde contestatarilor: ^”Reprezint cu cinste uniforma militară”

Generalul Ilie Năstase le răspunde contestatarilor: ^”Reprezint cu cinste uniforma militară”

Luați la țintă de colonelul Remus Macovei pe motiv că nu merită gradele militare, foștii sportivi de frunte ai țării, în prezent și generali în rezervă, s-au revoltat împotriva acestor declarații. 

Cel mai vehement dintre ei a fost Ilie Năstase. ”Cel ce a spus acele lucruri despre noi habar nu are că eu, de exemplu, a fost copil de trupă de la vârsta de 11 ani și că am urcat toate treptele ierarhice din armată, până la a ajunge la gradul de general. Adică sunt de o viață în structurile armatei, prin clubul Steaua. Pentru mine, haina militară este o mândrie. Sunt cel mai fericit când port uniforma Armatei Române”, a declarat, pentru Libertatea, Năstase.

Primul număr unu ATP din istorie a adăugat, supărat: ”Și dacă îl deranjează pe acel domn retribuția pe care o am pentru acest grad militar, îl informez că eu, Ilie Năstase, n-am încasat niciodată pensia de general. Am donat-o. Iar faptul că am fost la Wimbledon în haină militară e încă un motiv de mândrie pentru mine. Am stat în lojă în uniforma Armatei Române alături de celebrități din toate domeniile, nu de neica-nimeni”.

La rândul său, fostul mare handbalist și șef al CSA Steaua, Cornel Oțelea, la rândul său general MApN, a comentat, pentru SportNews.ro, decalarțiile date de colonelul (r) Remus Macovei: ”Domnul colonel nu-mi spune nimic, nu-l cunosc. A tipărit cartea, ? Dacă scria despre strategii militare sau despre chestiuni de genul ăsta era altceva. Domnia sa nu a reuşit să pătrundă problema în fondul ei. Noi, foştii sportivi care avem grade în armată, am adus servicii acestei ţări!”.

Oțelea a conchis: ”Sunt oameni din sport, cu grade militare, care au făcut numele României cunoscut, care au adus glorie ţării, poate mai mult decât cei care au stat în tranşee”. În ceea ce-l privește pe selecționerul Anghel Iordănescu, și el arătat cu degetul de colonelul (r) Macovei, acesta n-a putut fi contactat până la închiderea ediției.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close